Sursa: 123rf.com

Un șofer prins aproape în comă alcoolică la volan, pe autostradă, a încercat să își „șteargă” alcoolemia cu o sumă imensă de bani.

10.000 de euro a fost suma oferită de acesta polițiștilor din cadrul Brigăzii Autostrăzi – Biroul Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, însă șoferul nu doar că nu a scăpat de dosarul penal pentru alcoolemie, ci a fost acuzat ulterior și de dare de mită.

S-a întâmplat în urmă cu câteva luni, în august, când șoferul a fost tras pe dreapta de doi agenți de poliție, cărora nu mică le-a fost mirarea să descopere că acesta avea nu mai puțin de 3,40g/l alcool pur în sânge.

Mai mult decât atât, detaliază Direcția Generală Anticorupție, în timp ce oamenii legii efectuau activități de constatare și au însoțit șoferul la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, acesta le-a promis bani. Inițial 1.000 de euro, șoferul a plusat la 2.000 de euro, iar în final 10.000 de euro – pentru a nu-i întocmi dosar penal.

Ce nu știa șoferul era că toate discuțiile erau înregistrate cu aparatul body worn camera din dotarea lucrătorilor de poliție, iar aceștia au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Alba.

Acum, la distanță de câteva luni, șoferul a decis să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției, scăpând astfel cu o pedeapsă cu suspendare.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ofițerii de poliție ai SJA Alba au efectuat activități de constatare a infracțiunii de dare de mită, fiind consemnate denunțuri celor doi lucrători de poliție, iar activitățile de cercetare au fost continuate în baza delegărilor dispuse de unitatea de parchet pentru documentarea întregii activități infracționale. (…)

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu un inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe fiind aplicată o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare, care urmează să fie suspendată sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.

Totodată, s-a dispus interzicerea exercitării dreptului de a conduce orice categorie de vehicule pentru care legea impune obligativitatea deţinerii permisului de conducere pe o durată de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la o instituţie publică”, precizează anchetatorii.

Articolul precedentExplozia nucleară: mecanism, efecte și măsuri de protecție pentru populație
Articolul următorBăsescu, despre Simion: „Nu poate fi președintele României”