Românii din diaspora pot vota în peste 800 de secții din străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat lista secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile prezidențiale luna viitoare. Lista a fost aprobată și cuprinde 835 de secții, în urma propunerilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Lista poate fi consultată aici.

Misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare, pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite”, atenționează AEP.