Noi discuții pe tema reclaculării pensiilor, procedură finalizată cu surle și trâmbițe săptămâna trecută. De vineri, Poșta Română a început să trimită pensionarilor noilor decizii, iar siuația nu este totuși chiar atât de „roz”.

Astăzi, Marcel Ciolacu a admis cumva că nu știe exact situația, dat fiind că nu are vreo statistică „legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor”.

Astfel, premierul a precizat că va cere ministrului Muncii și președintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare. Pentru că vrea să știe „câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări și cum se desfășoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare, acolo unde se constată erori”.

Iar Ciolacu mai vrea ceva: „tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade! Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie, că orice greșeală se poate repara și orice sumă se recuperează! 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert!”.

Declarațiile au fost făcute înaintea ședinței de Guvern de astăzi, în condițiile în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora parte dintre pensionarii care au primit deciziile de recalculare sunt nemulțumiți că au primit prea puțini bani sau nimic în plus, așa că au depus contestații, iar unii dintre vor să-și caute dreptatea în instanță.

Mai mult decât atât, chiar Ministerul Muncii a anunțat că mai bine de 84 de mii de seniori vor primi aceeași pensie, iar aproape 720 mii au pensiile mai mici după recalculare, dar vor primi la fel ca până acum. Despre aceștia, șeful Casei de Pensii a asigurat că nu vor simți indexarea de la început de an, până când pensia lor va fi egală în timp cu cea recalculată.

Articolul precedentTrei polițiști locali din Sectorul 1, arestați și trimiși în judecată pentru mită și alte fapte de corupție
Articolul următorPolițist din Giurgiu, la închisoare pentru mai multe infracțiuni de corupție