Sursa. Facebook

După ce săptămâna trecută, ca ministru al Culturii, Raluca Turcan a criticat planul propus de PSD pentru a reduce din deficitul bugetar, astăzi USR a anunțat că va avea o întrevedere cu aceasta, tocmai pe tema modificărilor puse în discuție.

Raluca Turcan a fost destul de contondentă în momentul în care a atras atenția că anumite măsuri „cel puţin discutabile” ar însemna moarte sigură pentru instituțiile din subordinea ministerului pe care îl conduce, or USR arată că este interesat de subiect.

Așa se face că, din ce precizează USR într-un comunicat, ministrul Culturii va veni la invitația formațiunii politice la comisia de Cultură din Camera Deputaților, aparent „pentru a da explicații despre modificările aduse sistemului cultural din România prin inițiativele recente de reglementare ale Guvernului”.

Potrivit aceleiași surse, întâlnirea a fost stabilită pentru data de 4 septembrie, într-o zi de luni, după ședința de plen de la Camera Deputaților.

Zeci de muzee din toată țara, printre care muzeele Enescu, Brâncuși sau Brătianu, sunt în pericol să-și închidă porțile dacă se aprobă ordonanța de comasare a instituțiilor vehiculată de guvernul PSD-PNL.

Mai mult, transferul direcțiilor județene de cultură în subordinea consiliilor județene va facilita tentativele rechinilor imobiliari de a distruge patrimoniul cultural pentru a ridica noi blocuri în locul siturilor arheologice sau monumentelor istorice.

Acest transfer va duce la scădere drastică a standardelor de avizare și, implicit, la creșterea presiunii asupra funcționarilor publici, experți în domeniile lor de activitate”, se arată în comunicat tema despre care USR dorește detalii.

Articolul precedentCaracatițele afaceriștilor din Mureș, „încrengături” de interese, de la monopolul ilegal al salubrizării la tunuri imobiliare pe banii statului
Articolul următorPoșta Română asigură că procesul de disponibilizare colectivă vizează „aşa numitele “pile” politice ori situaţiile de conflict de interese”