Procurorii anticorupţie au descins marţi la una din firmele deţinute de deputatul Nicolae Păun. Acesta le-ar fi cerut bani cetățenilor de etnie romă pentru a susține în Parlament legea amnistiei, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.
Potrivit acelorași surse, deputatul se lăuda în faţa cetățenilor romi ”că a rezolvat cu legea și trebuie să cotizeze”.
Direcția Națională Anticorupție a dispus un control antifraudă la SC Niky Scorpion Alcom SRL, firmă care ar fi controlată de parlamentarul Nicolae Păun și la care, în urma verificărilor de marți, ar fi fost găsită suma de 800.000 de lei care nu poate fi justificată. Un control similar a fost dispus și la SC Pedros Impex SRL, într-un dosar aflat în lucru la Secția a II-a din cadrul DNA.
Activitățile de control au început marți, iar perioada avută în vedere pentru verificări este 1 ianuarie 2014 — până în prezent, arată sursele.
Nicolae Păun, alături de alţi nouă deputaţi PSD – Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au iniţiat proiectul de modificare a Codului penal. Proiectul prevede că măsurile preventive pot fi dispuse „dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială ca o persoană care a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”.

Articolul precedentHoteluri și pensiuni de 73 mil €, vândute cu turiști în camere.
Articolul următorI-am dus cu preşul 18 ani şi acum a venit nota de plată.