Partea plină a paharului pentru cei care ar da orice ca să nu le mai sufle Florian Coldea în ceafă fiind totuși că acesta ar fi acceptat ”oferta de nerefuzat” de a își retrage, ”de bună voie și nesilit de nimeni”, afacerile de consultanță din țară.

Numai că, ghinion, omul care a condus totuși operativ, contrainformativ și chiar direct pe persoană fizică principalul serviciu secret al României timp de peste un deceniu nu ar fi acceptat și ”ghiontul” spre plajele albaneze. Deși, conform informațiilor intrate în posesia DIVIZIEI de INVESTIGAȚII EXTERNE a ASI, firma acestuia din Albania ar fi avut garantată o facturare de cel puțin 300.000 de euro pe lună.

Însă ”șarpele de dudău” care continuă să fie Coldea a simțit imediat pericolul ca ”pista albaneză” să nu fie în fapt decât o fundătură. Avantajul fiind că astfel ar fi căpătat răgazul necesar pentru ca valul emoțional creat de boroboațele înregistrate ale unui nea Mitică Dumbravă care oricum de când lumea vorbea vrute și nevrute la șprițurile băiețești de la ”K”-uri să se estompeze odată cu intrarea în marea vacanță de vară. Cea de care se vor bucura nu doar copiii și politicienii, dar mai ales procurorii și judecătorii…

În schimb, surghiunul albanez, mai ales unul de lungă durată s-ar fi putut dovedi fatal pentru ambițiile de încă ”vânător” al unui Coldea care chiar nu vrea să ajungă ”vânat”.

Drept urmare, pe scurt, generalul Coldea a acceptat să își mute grosul afacerilor de consultanță din România, dar nu în Albania. Ci în Republica Moldova! Astfel că deja ”gușterii” de serviciu trebuie să spargă din nou ”pușculița” pentru a cotiza la extinderea peste Prut a unui Coldea care de altfel le-a și stabilit ”prețul corect”!

Extrem de interesant fiind însă de ce i s-o fi pus pata ”colectorului” Coldea tocmai pe grupările, grupurile și mai ales ”GIO”-urile clujene. Astfel că de la Neluțu Varga la Adrian Tomșa și de la Ioan Popa până la un Vasile Dâncu îmbătrânit în rele și care încă speră că va fi viitorul șef al SRI, toată ”lumea bună” afiliată mediului de afaceri clujean trebuie să cotizeze! De îndată! Sursele noastre suținând că planul generalului se află în grafic, niciunul dintre miliardari neîndrăznind să nu își aducă obolul financiar ”sugerat” pentru extinderea din Republica Moldova.

Acolo unde ”Maia a noastră” s-a îmbujorat toată aflând că va primi cadou de la ”surorile de peste Prut” un mic imperiu mediatic care să o ajute să facă față asaltului rusesc. Și mai ales că devansarea de ultimă oră a referendumului național pentru aderarea la Uniunea Europeană va dezlănțui cu siguranță teribila mașinărie rusească de propagandă. Ceea ce nu știe însă Maia Sandu este că noile canale mediatice la care va putea apela vor fi ”operate” de fapt sub stricta supraveghere a generalului Florian Coldea!

Cel care astfel reușește o performanță cu adevărat halucinantă, prin PENETRAREA CONTRAINFORMATIVĂ a unui președinte străin care, totuși, beneficiază de o cohortă de consilieri din partea serviciilor secrete românești. Cei care însă astfel ori se dovedesc ”pe deplin incapabili congenitali” și nici măcar nu au mirosit că în spatele mișcării se află Coldea… Ori știu și tac, din motive numai de ei asumate…

Numai că DIVIZIA de INVESTIGAȚII EXTERNE a ASI – SUA se află și în posesia unui raport contrainformativ absolut incendiar, prin care se ia în calcul inclusiv cel mai negru scenariu posibil. Și anume ”defectarea” consilierilor ”transfrontalieri” din servicii trimiși de București unei Maia Sandu care astfel ar risca să fie ”scuipată ca o măsea stricată” din fruntea Republicii Moldova! Pentru că dacă GRU îndrăznește să trimită un general acoperit drept ambasador la București și niciun ”bărbat de stat” român, fie el lider politic sau șef de serviciu secret nu îndrăznește să-i pună ”Dulapului” sub nas hârtia și pixul prin care să refuze nominalizarea personală a lui Vladimir Putin, atunci de ce ar avea vreo ”greață” temutele servicii militare rusești de informații ”să înghită” un Chișinău din care populația băștinașă a pribegit prin toată Europa? Aproape toate afacerile importante din Chișinău fiind conduse doar de către ”omuleții verzi” ai unei Moscove care rămâne de văzut cum va primi ”descălecarea” lui Coldea la Chișinău… Cel puțin la fel de interesant fiind de văzut și cât se va lăsa Maia Sandu ”încălecată” de același Coldea…

Articol preluat din ASI-România

VIAASI - Romania
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedentCiucă, autor; luna viitoare lansează cartea „Un ostaș în slujba țării”
Articolul următorO avarie va duce la blocarea traficului pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanța