Verificările efectuate la o societate de polițiștii din Vaslui s-au încheiat cu o acuzație de dare de mită, după ce oamenilor legii li s-au promis mii de lei pentru a trece cu vederea neregulile găsite.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui erau în control la o societate comercială situată în comuna Pogana, administrată de soția celui care acum este cercetat pentru dare de mită.

Și, după cum detaliază Direcția Generală Anticorupție, pentru a nu se lua măsurile legale față de neregulile constatate, inculpatul a promis că le va remite polițiștilor suma de 2.000 de lei. Lucrurile însă nu au mers după cum spera inculpatul.

În acea zi, cei doi ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui nu doar că au respins mita oferită, ba chiar au formulat denunț la DGA – SJA Vaslui.

Ca urmare a acestei situații, duminică, 19 mai 2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au organizat și prins în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 3.000 de lei celor doi ofițeri de poliție.

În urma activităților desfășurate procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana prinsă în flagrant pentru dare de mită și reținerea acesteia pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru documentarea întregii situații infracționale”, precizează DGA.

Potrivit Agerpres, inculpatul în cauză ar fi nimeni altul decât fostul primar al comunei Pogana, actual candidat pentru această funcție la alegerile locale din 9 iunie.

Într-adevăr, ieri, Tribunalul Vaslui a admis o solicitare a procurorilor, dispunândarestarea preventivă a inculpatului GÎFU MARICEL, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 20.05.2024 şi până la data de 18.06.2024, inclusiv. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul GÎFU MARICEL. Respinge cererea inculpatului, prin apărător, de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”.

Maricel Gîfu a fost primar al comunei Pogana până în 2020, când a fost demis, după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Anul acesta, PSD a decis să îl susțină din nou drept candidat la primărie, însă ieri, după ce a aflat că acesta este cercetat pentru luare de mită, organizația județeană a formațiunii a transmis că, „în confirmitate cu prevederile statutare, am luat decizia suspendării din partid a domnului Gîfu Maricel, candidat la funcția de primar al comunei Pogana până la clarificarea situației juridice a acestuia”.

Articolul precedentPopescu Piedone – Nu cedez! Nu renunț!
Articolul următorAzi, prima probă la Evaluarea Naţională, pentru elevii clasei a IV-a