Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost mai norocoasă decât prietena sa Elena Udrea. Bica a părăsit marţi după-amiază penitenciarul de femei de la Târgşor, după ce instanţa supremă a decis plasarea sa în arest la domiciliu. La ieşirea din închisoare ea le-a declarat jurnaliştilor că are încredere în justiţie şi că este „o femeie de succes în continuare”.
„Aş dori doar să mulţumesc acelor puţini oameni care au avut şi nobleţea sufletească, şi profesionalismul necesar să îmi acorde prezumpţia de nevinovăţie şi să nu vorbească tot felul de lucruri necunoscute şi neadevărate la televizor. Iar mai departe, ne vedem în sala de judecată şi poate cineva o să mă audă şi pe mine”, a spus Alina Bica.
Ea a adăugat că are încredere în Justiţie şi că nu are ce să-şi reproşeze. „Eu chiar am încredere în sistemul de Justiţie. Chiar am. Am avut tot timpul”, a spus Alina Bica, râzând. Întrebată dacă are ceva să-şi reproşeze, ea a răspuns: „Să-mi reproşez? N-am ce să-mi reproşez”. De asemenea, ea i-a spus unui jurnalist: „Sunt o femeie de succes în continuare”.
Bica a mai declarat că a fost „plăcut surprinsă de ceea ce a găsit” la penitenciarul de la Târgşor în ceea ce priveşte modul de organizare, regulile din interior şi profesionalismul angajaţilor. Alina Bica a mai spus că „poţi să pleci din puşcărie fără denunţuri” şi că denunţurile nu fac parte din „lumea” sa.
Fosta şefă antimafia a fost plasată în arest la domiciliu în dosarul cunoscut sub numele de „Bica 2”, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit măsura arestului preventiv în cazul ei şi a lui Dorin Cocoş, hotărârea luată de instanţă fiind definitivă. Alina Bica s-a aflat în penitenciarul Târgşor, ea fiind în detenţie din 22 noiembrie 2014, când a fost arestată în primul dosar deschis de DNA pe numele său.
O decizie similară a fost luată şi în cazul lui Dorin Cocoş, care va părăsi Arestul central al Poliţiei Capitalei, unde se află din 29 octombrie 2014, când a fost arestat în dosarul „Microsoft”. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 14 aprilie, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu în ceea ce îi priveşte cu Bica şi pe Cocoş, în dosarul „Bica 2”, decizia fiind contestată de procurorii DNA.
ICCJ a respins marţi contestaţia, astfel că Bica şi Cocoş au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Articolul precedent600.000 € la Galaţi din asfaltarea a 22 km de drumuri judeţene.
Articolul următorEvaziune fiscală de 3mil €. Şefa executorilor judecătoreşti, Dorina Gonţ, va sta o lună după gratii