RAJA a comunicat că Stația de Pompare Bifurcație Cumpăna utilizează două sisteme de pompare pentru a furniza apă către localitate.

După ce zona a fost expusă, s-a descoperit că conducta de refulare de la o instalație de pompare trebuie înlocuită pe o distanță scurtă.

Lucrările de înlocuire și reconfigurare a grupului de pompare nr. 2 necesită o perioadă extinsă de timp

În plus, din cauza debitului mare de apă, stația a fost inundată și pompele puternice au fost afectate și scoase din funcțiune.

Societatea a precizat că, la ora actuală se lucrează la înlocuirea sistemului de la nivelul grupului de pompare nr.1.

După montarea noii pompe în această seară – 22 martie 2023, furnizarea apei către localitatea Cumpăna va fi reluată

Cu toate acestea, deoarece stația Bifurcație va funcționa la capacitate redusă până când celălalt grup de pompare va fi repornit, apa furnizată în localitatea Cumpăna va avea presiuni și debite reduse.

În plus, consumatorii din zonele înalte și cei de la etajele superioare ale blocurilor nu vor avea acces la apă la robinete, conform comunicatului transmis de reprezentanții societății din Constanța.

Lucrările de reparații la grupul de pompare nr. 2, precum și remontarea pompelor de mare putere la nivelul stației se vor finaliza în cursul zilei de vineri – 24 martie 2023. Imediat ce vom avea noi informații vom reveni cu amănunte”, a transmis societatea din Constanța.

Articolul precedentStolojan, despre o coaliție PNL-PSD la alegeri: „De ce avem nevoie de treaba asta și nu revenim la un partid unic în România?”
Articolul următorFurnizarea apei va fi întreruptă pe mai multe străzi din municipiul Constanța
Jurnalist full-time / Pesimist part-time