Sursa: Facebook

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat ultima tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin „Sprijin pentru România”, ideea fiind ca acum, în prag de sărbători, categoriile vulnerabile incluse în program să poate face cumpărăturile tradiționale.

Această tranșă IV are o valoare de 593.036.500 lei și, până miercuri, 2.368.907 de români – beneficiari ai programului vor avea cardurile încărcate, pentru a putea achiziționa alimente și mese calde, ministrul Marcel Boloș subliniind – pe Facebook – că „era imperios să ne asigurăm că plățile sunt făcute înainte de Crăciun, pentru ca cei vulnerabili să se bucure de un mic ajutor pentru ca de pe masa de sărbători să nu lipsească produsele tradițilonale”.

Potrivit unui comunicat al MIPE, Guvernul a aprobat acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde, în cursul anului 2023, iar pragul de venit până la care se acordă dreptul a fost majorat cu 12,5%.

Aceasta înseamnă că, în cursul lunii ianuarie, se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de‑a treia tranșe, sau care au fost omiși din aceasta, adică aproximativ 29.000 de persoane.

Sper eu că am reușit să facem o surpriză plăcută celor 2,4 milioane de români care beneficiază de ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde pe care îl oferim prin programul «Sprijin pentru România».

Datorită strânsei colaborări între MIPE și celelalte părți implicate în proces, am încărcat tranșa IV înainte de sărbători, pentru ca românii vulnerabili să se bucure de un mic ajutor pentru ca de pe masa de sărbători să nu lipsească produsele tradițilonale.

Separat, din luna noiembrie am început să distribuim o nouă tranșă de pachete cu ajutoare alimentare de 24 kg, ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum. Sunt măsuri firești pentru a contribui la satisfacerea celor mai elementare nevoi ale acestor persoane.

Pentru anul viitor, strategia la nivelul Guvernului va fi să aducem românilor investiții în sănătate, infrastructură și digitalizare, dar să ne asigurăm că oferim venituri mai mari și sprijin pentru categoriile vulnerabile. În acest sens, am reușit să prelungim ajutorul de 250 de lei pentru întreg anul 2023, urmând să încărcăm șase noi trașe o dată la două luni”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Articolul precedentScandal la Iași, după participarea primarului Chirica la „Gala Excelenței în Educație”
Articolul următorRăzboiul gunoierilor: capitala primește undă verde pentru intrarea în legalitate a eliminării deșeurilor. Tribunalul respinge cererea ECO SUD și deschide calea către normalitate