Elena Lasconi

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, care pe profilul său de Facebook se prezintă drept „om de știință”, publică pe rețeaua de socializare o analiză la adresa câtorva candidați la prezidențiale, inclusiv a Elenei Lasconi.

Deloc finuță pe alocuri, analiza are legătură probabil cu ultima dezbatere televizată și implicit prestația candidatei USR la prezidențiale, iar Funeriu crede despre dumneaei că este „o insultă la adresa celei mai disfuncționale celule nervoase”.

Rândurile publicate în „eter” de Daniel Funeriu nu o vizează doar pe Lasconi, ci și pe alți candidați, mai mult sau mai puțin vizibili la dezbateri.

În vârstă de 53 de ani, pe numele său complet Daniel Petru Funeriu este chimist între 2009 și februarie 2012. fiind inistru al Învățământului în Guvernul Boc II. Iar apropierea sa de dreapta politică nu se traduce printr-o afinitate față de USR ci, poate deloc întâmplător, față de PNL și generalul candidat.

1) Să o oprească cineva pe doamna Lasconi din aventura prezidențială, e o insultă la adresa celei mai disfuncționale celule nervoase. Dragi userişti: a luat cam 13 miliarde de ani universului pentru a produce primele celule nervoase. Arătați puțin respect universului pentru 13 miliarde de ani de trudă…

2) Norocul lui Geoană e că ridicolul nu ucide. Ridicolul extrem, cuvânt pe care-l foloseşte enervant de mult. Domnu’ Geoană: se zice „preşedinție”, nu „preşedenție”, că e preşedinte, nu preşedente. Cred că era un bun ambasador.

3) Kelemen Hunor: confirmă că merită să fiu în relații excelente cu el. Are concept, anvergură, conținut, stil şi cunoaştere.

4) Simion: cine l-a antrenat, l-a antrenat bine de tot. L-a(u) antrenat să vorbească pe orizontul de aşteptare al unui mare număr de votanți, nu să fie preşedinte. L-au făcut zob Claudiu Pandaru şi Sabin Orcan cu argumente simple, dar dacă intră în turul II nu aş paria că şi pierde.

5) Diaconescu: cu siguranță un om care, odată pe scaunul de preşedinte, ar fi un bun preşedinte. Probabil cel mai bun dintre toți, sper să facă o figură bună, mor de ciudă că nu a existat o coaliție pentru el.

6) Ciolacu: reprezentant fidel al PSD.

7) Ciucă: mult mai bun decât pare.

Concluzia mea: nu sunt atât de arogant încât să sugerez ce e bine de votat, dar dacă vreți să votați un independent, gândiți-vă serios la Diaconescu. Dacă mergeți pe logica votului partinic, cred că e bine să ne gândim la Ciucă.
Ah, şi să-i spună cineva lui Gâdea să facă sport: eu, care nu mă uit de ani buni la televizor, nu l-am recunoscut
”, scrie Funeriu.

Articolul precedentComunicat de presă – Succesul evenimentului COMFORTage: Un pas important pentru îmbunătățirea calității vieții seniorilor
Articolul următorCercetări „in rem” la DNA privind banii cheltuiți de PNL pentru cartea generalului Ciucă