Operatorul regional de apă RAJA SA pune în mod gratuit la dispoziția tuturor consumatorilor buletinele de analiză amănunțită a apei pe care o furnizează în sistemul de alimentare. Cei interesați au la dispoziție mai multe modalități prin care pot intre în posesia datelor. Potrivit RAJA SA, datele privind indicii de calitate a apei pot fi consultate zilnic între orele 10.00-14.00 la sediul S.C. RAJA S.A. din str. Călărași nr.22-24, Constanţa, Departament Calitate Mediu, Siguranţa Alimentului, sau la sediile centrelor zonale ale S.C. RAJA S.A. din judeţele Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Braşov. Furnizarea de date pe suport material (hartie, CD, e-mail, fax) se realizează numai în urma unei solicitări scrise către societate. De asemenea pe site- ul companiei sunt disponibile analizele lunare pentru 21 de centre de pe litoral și din județele unde operează RAJA. Buletinele de analiză se raportează la 11 indici privind calitatea apei, după toate tratamentele efectuate de RAJA inainte ca aceasta să fie furnizată consumatorilor, inclusiv prezența clorului, dar și bacteriile periculoase care ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Analize de laborator

Laboratoare autorizate

Buletinele de monitorizare de control și de audit sunt vizate de către Direcțiile Județene de Sănătate Publică. Prin monitorizarea de control se verifică periodic calitatea organoleptică şi microbiologică a apei potabile produse și distribuite dar și eficiența procedeelor de tratare, cu accent pe tehnologia de dezinfecție, în scopul determinării dacă apa potabilă este corespunzătoare sau nu din punct de vedere al valorilor parametrilor legali. Prin monitorizarea de audit se verifică dacă apa potabilă corespunde cerințelor de calitate și specificațiilor pentru toți parametrii prevăzuți în Legea nr. 458/2002, inclusiv pentru parametrii suplimentari impuși în autorizația sanitară. Monitorizarea de audit este realizată prin laboratoarele Direcțiilor Județene de Sănătate Publică, iar monitorizarea de control se efectuează, în majoritatea localităților deservite, prin Laboratorul de Încercări Apă Potabilă PALAS Constanța, acreditat RENAR și înregistrat la Ministerului Sănătății.

Articolul precedentViorica Dăncilă vorbește despre mandatul său de președinte. Va fi unul „în acord”. „În acord cu toți cei pe care îi reprezintă”
Articolul următorLudovic Orban scapă de un secretar de stat și o numește secretar general în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pe „blonda lui Boc”