Președintele în exercițiu nu taie în carne vie. Astăzi, a semnat două decrete privind acreditarea a doi ambasadori: în Republica Cuba și Barbados, precum și în Australia și Republica Nauru. Ambele doamne, Gențiana Șerbu și Nineta Bărbulescu, sunt diplomați de carieră, nefiind pentru prima oară în acest an când Klaus Iohannis dispune ca acestea să dețină astfel de funcții.

Azi, Iohannis a semnat decretul privind acreditarea doamnei Gențiana Șerbu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Cuba, și în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Barbados, cu reședința la Havana, în timp ce al doilea decret este legat de acreditarea doamnei Nineta Bărbulescu ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Australia, și în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Nauru, cu reședința la Canberra.

Gențiana Șerbu a fost acreditată în Cuba încă din 2016, anterior fiind consul general la Cahul, Republica Moldova. În iunie 2019 era publicat un decret privind acreditarea doamnei Genţiana Şerbu, ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Cuba, și în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Federația Bahamas cu reședința la Havana, dar și în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Antigua şi Barbuda, cu reședința la Havana.

Tot în 2019 era semnat un decret privind acreditarea doamnei Nineta Bărbulescu, ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Australia, și în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Tuvalu, cu reședința la Canberra. Nineta Bărbulescu a fost numită ambasador în Australia la jumătatea anului 2013 de către președintele Traian Băsescu.

Articolul precedentLudovic Orban scapă de un secretar de stat și o numește secretar general în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pe „blonda lui Boc”
Articolul următorViorica Dăncilă, o nouă conferință. Își va prezenta programul prezidențial