Al treilea proiect de anvergură cu bani europeni a început pe litoral. Programul de reabilitare și de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în localitățile Constanța, Buftea și Corbeanca, derulat de SC RAJA SA, are o valoare de 49.717.619 euro şi de el vor beneficia 114.552 locuitori de pe raza judeţelor Constanța și Ilfov.
Proiectul cuprinde cinci contracte de lucrări și două contracte de servicii, fiind finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu (2007-2013), Axa prioritară 1. Vor fi reabilitate şi extinse reţelele de apă şi canalizare din cele trei localităţi menţionate mai sus, respectiv realizarea a 95 de kilometri de reţea de apă, 19 foraje pentru puţuri de adâncime medie, din care 14 noi și cinci care se vor reabilita, două stații de pompare cu funcționare automată, trei rezervoare cu o capacitate totală de înmagazinare a apei de 1.900 de metri cubi, trei staţii de tratare a apei potabile şi, nu în ultimul rând, vor fi realizate 7.400 de branșamente la rețeaua de apă potabilă.
Programul corespunde ultimelor directive al Comisiei Europene privind calitatea apei potabile destinate consumului uman. De asemenea, va creşte accesul populaţiei la servicii de alimentare cu apă de calitate, de la 75% în 2008 la 99,85% după implementarea proiectului, vor fi eficientizare costurile şi vor fi reduse pierderile de apă, prin reabilitarea rețelelor de distribuție în aria de implementare a proiectului. Totodată, vor fi îmbunătăţite serviciile de colectare a apei uzate şi va creşte gradul de acoperire cu servicii de epurare a apelor uzate, în conformitate cu directivele europene. Potrivit oficialilor RAJA SA, pentru toate contractele cuprinse în proiect a fost lansată procedura de achiziție publică, planul de implementare vizând începerea lucrărilor la 1 ianuarie 2014 și finalizarea acestora în luna decembrie a aceluiași an.

Articolul precedentŞpagă eşuată la Dan Şova. Ministrul a depus plângere la DNA. Cine e Beniamin Rus
Articolul următorBoldea îi bagă la puşcărie pe oamenii lui Felix Motanul