Poza cu Ludovic Orban singur, pe primul rând de scaune dintr-o sală din Cluj, a făcut înconjurul internetului și deja a fost transformată într-un meme, însă autorul acesteia explică contextul, care aparent nu are legătură cu ceea ce se vede din afară.

Autorul pozei, deputatul liberal și președintele PNL sector 4 Pavel Popescu, este evident susținător al echipei Florin Cîțu, însă asigură că lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi, în sensul că actualul lider al liberalilor nu era nicidecum abandonat.

Din ce scria aseară pe Facebook Pavel Popescu, imaginea este una firească în contextul respectiv, iar Orban singur hotărâse să rămână pe primul rând de scaune, deși fusese invitat să urce pe scenă alături de ceilalți liberali.

Însă, din explicațiile deputatului, președintele PNL este exact acolo unde trebuie să fie: nu neapărat singur, ci mai ales în primul rând. În plus, din ce lasă să se înțeleagă liberalul, poza ar fi ajuns la presă doar pentru a-i face un deserviciu de imagine lui Ludovic Orban.

Sunt lucruri din interiorul unui partid care se pot spune și lucruri care nu se pot spune.
Ce vă pot spune?

 1. Da, sunt cel care a făcut celebra poză de ieri, de pe scena din Cluj.
 2. Nu a existat vreo regie sau vreun plan malefic al echipei noastre de atragere a președintelui partidului în vreun soi de cursă.
 3. Am făcut o poză sălii care aplauda echipa din picioare într-o atmosferă specifică unui congres de partid. Nu am fost singurul care a făcut poze. Nu înțeleg de ce atâta agitație.
 4. Poza surprinde sala și evident că îl surprinde pe președintele Orban în mijlocul rândului, acolo unde stă mereu președintele partidului. Deși a fost invitat public în ultimele săptămâni, președintele nu a urcat ieri pe scenă în marea echipă a PNL.
 5. E normal ca în primul rând, în promixitatea președintelui, să stea gazdele, premierul, secretarul partidului, prim-vicii și vicepreședinții. Toți aceștia au urcat pe scenă alături de Florin Cîțu pentru că toți fac parte din echipa lui.
 6. Nu voi comenta mai mult acest episod pentru că nu e cazul. Indiferent de cât de mult vor influența alegerile interne ale PNL viața românilor nu cred că ei sunt interesați de astfel de discuții penibile din interiorul PNL. Ei sunt interesați de ce face guvernul pentru ei. Și suntem aici să vă spunem, în fiecare zi.
 7. Nu eu am dat poza presei.
  Ce nu vă pot spune?
 8. Oricât m-ar/ne-ar afecta, nu vă pot spune cine plătește campaniile de denigrare a unor colegi din echipa care își doresc asumat o reformă reală a PNL, cât și una a statului român.
 9. Nu vă pot spune cât de mult ne vor afecta mai târziu, aceste campanii murdare din interiorul partidului făcute de cei care urăsc din suflet ideea de reformă. Pentru că asta implică sacrificiu și politică făcută pentru semeni, nu pentru interesele proprii.
  Subiect închis.
  P.S. Eu de astăzi voi vorbi doar despre reformele guvernului Cîțu
  ”, a explicat deputatul PNL.
Articolul precedentGeorge Simion a găsit vinovații pentru inundațiile din România
Articolul următorFOTO/VIDEO DN1 blocat la Bușteni după o ploaie puternică