datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

Social democrații reacționează după anunțul legat de anularea Măsurii 3 – schema de ajutor menită să sprijine firmele care au nevoie de investiții în perioada pandemiei. Chiar dacă anunțul oficial este că anularea în forma actuală a Măsurii 3 se face pentru a permite realocarea sumelor la Măsura 2, PSD consideră că ministrul Economiei nu mai are ce căuta în fruntea ministerului, ba chiar ar merita ca USR PLUS să îi retragă sprijinul politic.

Într-un comunicat de presă, PSD solicită atât prim-ministrului Florin Cîțu cât și președintelui României Klaus Iohannis „revocarea de îndată a ministrului Economiei Claudiu Năsui, în urma anulării integrale a Măsurii 3 – Granturi pentru investiții acordate pentru IMM-uri”.

Însă, din ce asigură autoritățile, „beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii 3, care va fi anulată, nu vor fi restricțonați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi”. De fapt este vorba momentan despre un proiect de OUG care vizează desființarea Măsurii 3, lansat pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a cărei dezbaterea publică dura 10 zile.

De asemenea, PSD cere USR-Plus să fie consecvent principiilor pe care le-a fluturat până acum în ochii alegătorilor și să retragă sprijinul politic ministrului Năsui, astfel încât acesta să poată fi înlocuit în cel mai scurt timp de o persoană competentă.

Prin anularea Măsurii 3, ca urmare a declanșării anchetei DNA, Guvernul admite ori frauda care s-a comis prin intervențiile ministrului Economiei, ori incompetența fără margini a acestuia în gestionarea acestui program care afectează peste 27.000 de IMM-uri și compromite relocarea a 550 de milioane de euro din fondurilor europene din exercițiul financiar 2013-2020. În ambele situații, orice zi în plus a ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români și marchează intrarea în complicitate a celor care pot decide înlocuirea sa.

După bătaia de joc la adresa celor peste 27.000 de firme care și-au pus speranțe în accesarea fondurilor europene și au cheltuit bani și timp pentru a se înscrie în Măsura 3, antreprenorii români nu mai pot avea încredere în ministrul Năsui, ceea ce impune înlocuirea imediată a acestuia”, se explică în comunicat.

În februarie, Claudiu Năsui a reclamat la DNA că antreprenorii care au depus proiecte pentru a obține granturi în ultimele două zile de înscrieri ar fi obținut informații despre procentul de cofinanțare în funcție de care se face departajarea între proiecte.

Articolul precedentRomânii din Israel așteaptă o vorbă bună din partea lui Iohannis
Articolul următor„Regula condominiului”. Apă-Canal Ilfov le anulează contractele individuale proprietarilor de pe strada Zefirului din Domnești, condamnându-i la „viața la bloc”