Călin Popescu Tăriceanu se declară vehement și refuză să voteze starea de alertă, declarând că, în opinia sa, aceasta este doar un alt fel de stare de urgență, însă cu denumire ceva mai prietenoasă.

Nu pot să nu mă întreb dacă domnul Tăriceanu are idee ce înseamna de fapt și de drept starea de alertă și starea de urgență. Sau dacă este vreun pic atent în jurul domniei sale ca să observe că lucrurile s-au mai schimbat un pic de când a disparut starea de urgență.

Tăriceanu: „Am ajuns să discutăm despre o nouă stare excepţională”

”Am ajuns să discutăm despre o nouă stare excepţională, pentru toată ţara, fiindcă Guvernul e incapabil să facă ceea ce o lume întreagă face, anume să testeze cu cap, masiv şi să testeze local. Dacă ar fi făcut acest lucru şi n-ar fi fost cu mintea la alegeri, întâi anticipate şi acum cele la termen, astăzi, cred că n-am mai fi fost în această situaţie, cel puţin am fi vorbit de stări de alertă la nivel local, acolo unde s-au identificat focare.”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

Sub imperiul bunelor intenții, Tăriceanu susține că starea de alertă nu este necesară pe tot întinsul României.

”ALDE nu poate accepta ca o ţară să sufere din cauza unor incompetenţi care încă ne guvernează. Să nu uităm că legea care a fost adoptată recent de Parlament, privitoare la starea de alertă, a fost amendată drastic de Parlament, dar tot rămâne un lup în blană de oaie, adică miroase prea tare a stare de urgenţă camuflată.”, a declarat Tăriceanu.

”Insistenţa de a bloca economia miroase a dorinţă de a mai umnple puşculiţele de partid prin achiziţiile dubioase (…) ALDE nu va vota pentru o stare de alertă la nivel naţional, deoarece costurile sunt multe prea mari”, a afirmat liderul ALDE.