Se anunță o zi lungă în dosarul liderului PSD Liviu Dragnea, dosar aflat pe rolul Înaltei Curți. Încă de la începutul acestui termen de astăzi, procurorul de şedinţă a anunţat că renunţă la solicităririle de sesizare a Curţii Constituţionale, precum şi la cererea de schimbare a încadrării juridice pentru trei inculpaţi. Însă, pe de altă parte, avocata lui Dragnea a solicitat instanţei să trimită totuși cauza la CCR, cu alte excepții.

Potrivit Știri pe Surse, Flavia Teodosiu invocă restrângerea dreptului la apărare, atrăgând atenția asupra textului de lege „care prevede că în apel urmează a fi administrare doar anumite probe considerăm că încalcă mai multe articole din Constituție”.

A doua excepție are legătură cu cererea de schimbarea a încadrării juridice formulate de procurorii anticorupție. „O cerere de schimbarea a încadrării juridice în apel vine să încalce dreptul la apărare. Dacă au renunțat, nu înseamnă că textul de lege nu a ridicat probleme privind normele constituționale”, a spus avocata, citată de Știri pe Surse.

Articolul precedentRAJA Constanța, cum să iei un miliard de lei de la BERD
Articolul următorRadu Mazăre ar putea ajunge în țară în câteva momente