Social democratul Alexandru Rafila a comentat situația sensibilă în care se află, în acest moment, atât sistemul de sănătate, însă și coaliția de guvernare, cea care pare să nu se mai înțeleagă. De asemenea, acesta a anunțat astăzi, în Parlament, înființarea unei comisii care va avea ca scop anchetarea datelor din pandemie, aici fiind incluse numărul de cazuri, testările efectuate, însă și numărul efectiv al deceselor cauzate de Covid-19, afirmație care ar fi creat confuzie în spațiul public. „USR PLUS a creat confuzie”, a spus Rafila.

Alexandru Rafila: „Noi considerăm că o astfel de comisie este foarte utilă și sperăm ca cei de la USR PLUS să sprijine această inițiativă în sprijinul transparenței”

Mai mult, parlamentarul a declarat că și-ar dori ca cei de la USR PLUS să ofere răspunsuri populației, astfel încât oamenii să-și poată recăpăta încrederea în autorități, sugerând că și-ar dori ca partidele să poată lucra în echipă, pentru binele populației.

Astfel, social democratul a demarat un apel adresat colegilor din Biroul Permanent, „indiferent de orientarea politică”, să sprijine demersul Partidului Social Democrat „care este făcut exact în interesul cetățenilor și pentru controlul pandemiei”, a adăugat Alexandru Rafila.

Moșteanu înmoaie tonul: „E foarte important să reașezăm această coaliție pe niște baze solide de colaborare loială și colegială între parteneri”

„Domnul Vlad Voiculescu poate să fie invitat, nu poate să fie chemat. Dânsul nu are nicio calitate oficială în acest moment. Sigur, dacă o astfel de comisie se va înființa, și domnul Vlad Voiculescu va fi invitat să poată să clarifice anumite lucruri. Dar, întâi trebuie să fie aprobată comisia, constituită și, ulterior, să stabilim o ordine de zi și procedurile”, a mai spus Rafila.

Reamintim că fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat o serie de acuzații grave în spațiul public, care ulterior s-au rostogolit și au șubrezit încrederea pe care cetățenii o au în autorități. La rândul lui, întrebat despre acuzațiile acestuia, premierul Florin Cîțu a spus că în momentul de față există o anchetă în curs, iar până la finalizarea acesteia nu poate oferi informații suplimentare, lăsând de înțeles că orice declarație în acest sens ar putea fi lipsită de etică și profesionalism.

Articolul precedentRomânia are cea mai mare companie de reciclare a deșeurilor din Europa, Green-Group
Articolul următorAna-Loredana Predescu, victorie importantă pentru HoReCa
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.