Nazarcea Grup a început producția de măști și combinezoane reutilizabile pentru a da o mână de ajutor în combaterea coronavirusului, echipamentele urmând a fi direcționate în primul rând Complexului Multifuncțional Caraiman, Poliției Sectorului 1 și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Situația a devenit deja îngrijorătoare pentru că pe piață stocurile de astfel de produse sunt limitate sau chiar epuizate, în condițiile în care protejarea celor aflați în linia întâi este reprezentată de asigurarea tuturor materialelor și echipamentelor de protecție, necesare derulării, în condiții de siguranță, a activităților specifice. Producția la Nazarcea Grup deja a început, măștile fiind realizate din bumbac 100%, iar combinezoanele vor fi fabricate în funcție de specificul intervențiilor, respectiv pentru cele care au loc în interiorul clădirii, cât și pentru exterior. Fiind reutilizabile, de decontaminare și de spălare se va ocupa tot Nazarcea Grup.

Compania este cea mai mare întreprindere socială din țară și cel mai mare angajator de persoane cu dizabilități din Sector 1 București. Nazarcea Grup este o întreprindere socială dezvoltată de DGASPC Sector 1, unitate în subordinea Primăriei Sectorului 1, în anul 2011, prin intermediul mai multor proiecte cu finanțare nerambursabilă, scopul acestei inițiative fiind creșterea incluziunii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilități, aflate în căutarea unui loc de muncă.

Am participat la deschiderea unei linii noi de producție la Croitoria de la Unitatea Protejață Nazarcea Grup, care aparține de DGASPC Sector 1, unde producem combinezoane și măști de protecție. Aici se produc două tipuri de combinezoane: unul de microfibră de poliester – pentru cei care au intervenții în interiorul unei clădiri, și unul din poliester peliculizat – pentru cei care intervin în aer liber. Tot aici se realizează măști cu două straturi, din bumbac 100%.

Toate cele 3 produse sunt reutilizabile, adică se vor putea întoarce la Spălătoria Textilă de la Nazarcea, unde vor fi decontaminate și spălate la temperaturi înalte”, a explicat primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.

Nazarcea Grup este cea mai mare unitate protejată autorizată din țară, care include 7 domenii, în care persoanele cu dizabilități pot lucra: spălătorie auto, brutărie, spălătorie textilă, croitorie, ceramică decorativă, neutralizarea și eliminarea deșeurilo infecțioase, cât și tipografie, se arată în pagina de prezentare a întreprinderii.

Articolul precedentȘedință de îndată la Sectorul 1, pentru aprobarea fondurilor necesare în lupta contra coronavirusului. „Pentru USR, politica de partid este mai importantă decât sănătatea oamenilor”, spune primarul
Articolul următorBucureștean de 27 de ani, arestat preventiv după ce s-a descoperit că a obligat o minoră să îi furnizeze materiale pornografice