Sursă - Fancy Crave - Unsplash

Sportivul, recunoscut pe plan mondial pentru performanţele sale, a adresat un îndemn către autorităţile române, cerând o implicare mai activă şi eficientă în sprijinirea sportului la nivel naţional. Acest mesaj nu este doar o simplă solicitare, ci un semnal de alarmă care subliniază deficienţele actualului model de finanţare şi administrare a sportului românesc.

Finanţarea Cluburilor Sportive: CSA Steaua Bucureşti şi CS Dinamo Bucureşti

În prezent, Guvernul României alocă sume semnificative din bugetul public pentru două cluburi sportive departamentale de importanţă majoră: Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua Bucureşti, subordonat Ministerului Apărării Naţionale, şi Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, gestionat de Ministerul Afacerilor Interne. Această alocare financiară, care însumează zeci de milioane de euro anual, ridică întrebări cu privire la eficienţa şi transparenţa utilizării acestor fonduri.

Rezultalte sportive ale CSA Steaua: O Privire la zi

CSA Steaua Bucureşti gestionează un număr impresionant de 42 de secţii sportive, având legitimaţi peste 2000 de sportivi, atât seniori, cât şi juniori.

Majoritatea acestor sportivi sunt concentraţi în sporturi de echipă, precum fotbal, baschet, rugby, volei, hochei pe gheaţă, polo pe apă şi handbal.

Deşi CSA Steaua beneficiază de un buget generos, rezultatele obţinute de majoritatea secţiilor sportive sunt departe de a justifica aceste alocări financiare. În afara secţiei de polo pe apă, unde CSA Steaua se menţine în postura de campioană naţională, celelalte secţii sportive se confruntă cu o lipsă cronică de performanţe notabile.

Puteți citi analiza completă pe OrangeSport.ro

VIARedacția
SURSĂOrange Sport
Articolul precedentKelemen Hunor confirmă că formațiunea pe care o conduce ar mai vrea la guvernare