Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

După o tăcere de câțiva ani pe pagina sa de socializare, ex-președintele Traian Băsescu scrie despre situația sistemului de sănătate din țară, vizavi de recentul scandal de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București.

Adevărat, nu e chiar prima postare după decembrie 2022, în urma cu câteva zile pe pagina de Facebook a lui Băsescu apărând un scurt „Bună ziua!”, care a strâns peste 2.500 de comentarii și a fost distribuit de aproape 630 de ori.

A întrecut astfel postarea serioasă de ieri, în care Băsescu amintește că el a vrut să facă o amplă reformă a Sănătății în 2012, dar s-a confruntat cu ample proteste de stradă, impulsionate, susține el, de „Baronii Sănătății”:

Ianuarie 2012.
Stimulaţi subtil de “BARONII SĂNĂTĂŢII”, românii ies în stradă să-şi apere sistemul de sănătate, cu spitalele, infecţiile, subfinanţarea şi morţii săi.

Poporul, “BARONII SĂNĂTĂŢII” şi galeriile de fotbal câştigă bătălia. Proiectul legii de reformare a sistemului de sănătate este retras de guvern. Nu se va schimba nimic.
Şi neschimbat a rămas până azi. Doar morţii din spitale ar putea fi ceva mai mulţi
”.

Iar printre cele puțin peste 230 de comentarii, Băsescu vine și cu o soluție: „ În cazul de faţă se poate face un lucru simplu. Proiectul Legii Sănătăţii din 2012 a fost redepus la Parlament dar a primit aviz negativ de la Guvernul Ponta. Se poate relua dezbaterea parlamentară chiar pe acest proiect aflat la Parlament. Dezbaterea publică ar putea aduce chiar şi îmbunătăţiri”.

Articolul precedentPoșta Română: documentele privind reclacularea pensiilor vor fi distribuite în două săptămâni
Articolul următorAbsolvenții de liceu susțin prima probă scrisă din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului din acest an