Astăzi, zeci de mii de absolvenți de liceu din toată țara au fost așteptați în sălile de examen, pentru a susține prima probă scrisă din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2024.

Sesiunea august 2024 a început joi, 8 august, cu susținerea probelor de evaluare a competențelor 8 – 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A], 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B], 12 august: Evaluarea competențelor digitale [proba D] și 13 – 14 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C].

În total, transmitea Ministerul Educației, „peste 33.600 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2024 (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate) în a doua sesiune organizată în acest an. (…)

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.000 de candidați provin din promoţia anului 2024, în timp ce peste 11.500 de candidați provind din promoţiile anterioare”.

Iar astăzi, elevii care s-au încumetat să susțină probă scrisă – la limba și literatura română, au intrat în săli la ora 9.00. Accesul elevilor în săli a fost permis în baza actului de identitate, până la ora 8.30.

Pentru rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sală de examen. Pot beneficia de prelungirea timpului de lucru candidații cărora li s-a aprobat o solicitare în acest sens, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Candidații care dețin materiale/obiecte interzise (telefoane mobile, manuale, culegeri, însemnări etc., precum și alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare) vor fi îndrumați spre o sală special amenajată pentru depozitarea acestora.

În zilele în care sunt programate probe scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8.00 – 16.00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/ desfășurarea examenului”, informează Ministerul.

Mâine, 20 august, este programată proba obligatorie a profilului – proba E.c), pe 21 august – proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d), iar pe 22 august – limba și literatura maternă – proba E.b).

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august (până la ora 12.00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12.00 – 18.00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august.

Reamintim faptul că un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6”, se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedentBăsescu, despre reforma pe care a vrut să o aducă în sistemul de sănătate: „Morţii din spitale ar putea fi ceva mai mulţi”
Articolul următor„Chiulangiul” Șef Vlad Ionuț Șerbănică, numit „pe merit” Director Adjunct la Caraiman