Îngrijorător: Peste 150.000 de hectare de vegetație din România au fost cuprinse de incendii anul acesta 

Spania este țara din Uniunea Europeană cea mai afectată de incendiile forestiere.

Spania, România și Portugalia sunt țările din Uniunea Europeana cele mai afectate de incendiile forestiere din cursul acestui acest an. Până la ora actuală a fost incendiată o suprafață record de 700.000 de hectare, potrivit unei statistici realizate de către Comisia Europeane. Janez Lenarcic, comisar european pentru ajutoare umanitare și gestionarea crizelor, a declarat că Europa se confruntă cu o vară dificilă, potrivit g4media.ro.

„Ne confruntăm cu o vară dificilă în Europa, deoarece până acum, anul acesta, au ars peste 700.000 de hectare, cea mai mare cifră înregistrată pentru acest moment al anului după 2006”, a declarat Janez Lenarcic, comisar european pentru ajutoare umanitare și gestionarea crizelor.

283.000 de hectare de vegetație au ars în Spania

Potrivit cifrelor raportate de European Forest Fire Information System (EFFIS), până la ora actuală Spania a fost cel mai grav afectată de incendii, peste 283.000 de hectare de vegetație fiind arse. Locurile următoare sunt ocupate de România (150.735 hectare), Portugalia (86.631 hectare), Franța (62.102 hectare) și Italia (42.835 hectare).

Căldura extremă a condus la producerea incendiilor

Schimbările climatice au crescut pericolul și gravitatea producerii incendiilor de vegetație din Europa. Multe dintre incendii care s-au produs în cursul acestui an au fost amplificate de numeroase valuri de caniculă, fiind facilitate de seceta care ar putea deveni cea mai gravă din ultimii 500 de ani, arată reprezentanții Joint Research Centre, aflat în subordinea Comisiei Europene.

Potrivit reprezentanților Comisiei Europene, în ultimele două luni au acționat 29 de avioane și opt elicoptere, detașate prin intermediul Mecanismului de Protecție Civil ă al UE, prin care statele UE se spijină reciproc cu resurse în cazul apariției unor situații de criză.

Noi incendii de vegetație au izbucnit pe insula Thassos

Articolul precedentReprezentanții elevilor critică Guvernul pentru că nu a alocat bani pentru transportul gratuit al elevilor navetiști: „Se încurajează abandonul școlar!”
Articolul următorBucurești, 2022: După deces, oamenii fără adăpost sunt îngropați în saci de plastic. Nu există un nume trecut pe cruci, iar mulți nu au parte de o slujbă de înmormântare