kovesi control judiciar kovesi ambasada sua

Cinci persoane sunt suspecte într-un dosar instrumentat de Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, fostul procuror general al României și șef al Parchetului Național Anticorupție.

Ancheta este derulată sub coordonarea Parchetul European din Timișoara, fiind efectuate cercetări asupra unui număr de cinci persoane „pentru fraudă agravantă cu subvenții, falsificare de documente private și fals intelectual, cu un prejudiciu estimat de 667.000 euro”.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, cercetările sunt efectuate cu sprijinul Serviciilor Județene Anticorupție Timiș și Mehedinți, la actele de procedură penală dându-și aportul inclusiv cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Poliția Municipală Lugoj și Brigada de Operațiuni Speciale Timișoara.

Concret, Parchetul European anchetează modul în care s-a derulat un proiect de înființare a unei ferme de creștere a porcilor în orașul Corabia, județul Olt, finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Conform anchetei, beneficiarul fondurilor, cu sprijinul furnizorului de echipamente și al consultantului de proiect, a prezentat documente false pentru bunuri care au fost achiziționate la un preț mai mic și care erau de altă natură sau cantitate decât cele solicitate din FEADR, obținând astfel în mod nejustificat fonduri de la bugetul UE în valoare de 667.000 euro.

De asemenea, se înțelege că doi angajați ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) din România, în exercitarea atribuțiilor lor, au menționat în mod fals că au efectuat controale corecte la fața locului ale echipamentelor solicitate de beneficiar.

Ca urmare a măsurilor proactive ale EPPO, o sumă suplimentară de aproximativ 500.000 euro a fost împiedicată să fie obținută în mod nejustificat de la bugetul UE”, detaliază DGA.

Articolul precedentVirgil Popescu îl contrazice pe colegul său Sebastian Burduja: „Nu există risc de blackout”
Articolul următorSe oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța, în noaptea de 24 spre 25 iulie