Lovitura lui Tache - Foto Facebook Klaus Iohannis

Astfel că președintele încă în funcție al României, omul care și-a anunțat candidatura mai mult pe persoană fizică la conducerea NATO și al cărui tot mai rarefiat anturaj lasă de înțeles că până și Ursula însăși nu doarme până ce nu îl vede înalt comisar european a BOICOTAT CONFERINȚA DE PACE PRIVIND UCRAINA de la Burgenstock, Elveția!

Acolo unde, pe 15 și 16 iunie a participat toată elita lumii civilizate, în mod oficial fiind anunțată prezența a 100 de șefi de stat și de guverne, șefi ai instituțiilor europene și mondiale.

Iar dacă Statele Unite ale Americii au fost reprezentate de vicepreședintele Kamala Harris, Franța de Emmanuel Macron, Germania de cancelarul Olaf Scholz, toate statele baltice vizate de agresiunea hibridă a Moscovei au avut de asemenea trimise în Elveția impresionante echipe diplomatice de negociere reprezentate de președinți sau premieri.

Rezultatele Conferinței de Pace s-au anunțat a fi mai mult decât promițătoare, președintele ucrainean Zelenski, și el prezent la Burgenstock fiind categoric: ”Am făcut primul pas spre pace”!

Numai că degeaba s-au uitat toți ceilalți importanți aliați NATO și după ”marele bărbat de stat” român Klaus Iohannis. Degeaba a vrut președintele polonez Andrzej Duda să discute cu omologul român despre consolidarea Axei pro – americane Varșovia–București. Nici măcar contracandidatul Mark Rutte neputând fi lămurit unde este Iohannis.

Pentru că, în acele zile, Iohannis a fost de negăsit. Atât în Elveția, de către zecile de președinți și premieri ai altor state. Dar și de către liderii liberali care au vrut să îi solicite o părere înainte de ultimele negocieri cu social – democrații privind strategia prezidențială. Nici măcar angajații Administrației Prezidențiale neîndrăznind să încerce barem să dea de urma șefului statului toate aceste zile…



DIVIZIA INTERNĂ a ASI dezvăluind însă astăzi marele mister… Președintele României și-a sărbătorit ziua la vila prezidențială de la Neptun, de joi, 13 iunie, până luni, 17 iunie, alături de câțiva invitați personali din Sibiu!

Astfel că în timp ce liderii lumii căutau în Elveția mult dorita pace în Ucraina, Iohannis încingea grătarele la Neptun! Acolo unde, la propriu, timp de patru nopți și patru zile, șeful SPP, generalul Lucian Pahonțu a avut grijă să sfârâie grătarele, pentru ca ”somitățile” din Sibiu să petreacă așa cum o făceau pe timpuri, la Păltiniș!

Jenant… Penibil… Ținând cont că, totuși, șeful statului este girantul politicii externe a României! Dar și de faptul că Iohannis iar a ”atârnat” la grătarele lui Pahonțu, fără ca măcar să îl întrebe pe acesta dacă trebuie să contribuie barem și el cu ceva bani la produsele care au sfârâit pe grătar!

Astfel că, pentru imaginea internațională a României barem, să sperăm că Iohaniștii nu au programată vreo paranghelie și între 9 și 11 iulie, atunci când la Washington va avea loc unul dintre cele mai importante Summit-uri ale NATO din ultimii ani.  

Articol preluat din ASI-Romania

VIAASI - Romania
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedentCîțu, un nou atac la Guvernul Ciolacu: „România este prima în topul rușinii”
Articolul următorSituația din Chitila Triaj și soluțiile propuse de George Tuță, noul Primar al Sectorului 1