Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde
Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

Asociaţiile Mai Mult Verde şi Împreună pentru Chilia au demarat activităţile dedicate protecţiei mediului, în satul Chilia Veche.

La activitate au participat și peste 50 de localnici, la o prima campanie de igienizare.

Proiectul Chilia Verde se va desfășura până în martie 2023

Conform declaraților făcute de reprezentanți, proiectul are o latură educaţională, de implicare civică şi urmăreşte soluţionare unor probleme de mediu prin implicarea comunităţii locale.

Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

Astfel, în perioada următoare, partenerul local va organiza o cercetare legată de percepţia locuitorilor faţă de problemele de mediu, precum şi disponibilitatea lor de a se implica în rezolvarea acestora.

Pe baza cercetării, echipa va realiza un suport de curs cu noţiuni de protecţia mediului şi de activare comunitară. 15 locuitori vor fi instruiţi, iar unul dintre ei va fi angajat în cadrul proiectului.

Va fi realizat un plan de activare comunitară care va beneficia de un buget de 5.000 de euro

Această sumă va fi alocată pentru implementarea soluţiilor de mediu identificate de localnici, cu sprijinul organizatorului comunitar.

Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

Conform Agerpres, în cadrul proiectului vor fi realizate şi zece proiecţii ale filmului documentar de mediu „Stăpânii apelor”, în regia lui Jerome Fritel, Franţa. MaiMultVerde este o organizaţie neguvernamentală de protecţie a mediului înfiinţată în anul 2008.

Asociaţia Împreună pentru Chilia este un ONG înfiinţat în anul 2020 cu obiectivul de a se implica activ în apărarea intereselor cetăţenilor în vederea creşterii calităţii vieţii lor şi al asigurării accesului la un mediu sănătos.

Articolul precedentDozele de vaccin anti-Covid dau bătăi de cap Guvernului
Articolul următorElena Udrea va fi extrădată în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time