Basescu candideaza la europarlamentare Traian Băsescu despre Rareș Bogdan

Candidatul care deschide lista PNL la europarlamentare are „calitatea de a da din gură”, însă în politică ceea ce spui trebuie să se mai şi întâmple, a declarat Traian Băsescu despre Rareș Bogdan.

„Calitatea de a da din gură o are. Politica este ca din când în când din ce dai din gură să se mai şi întâmple. Eu nu sunt decât surprins de opţiunea de a aduce tot timpul din afară. Au dispărut Anca Boagiu, chiar şi Adriana Săftoiu din peisaj, Cătălin Predoiu”, a declarat Traian Băsescu despre Rareș Bogdan, luni seară la TVR 1.

Fostul primar general a adăugat că PNL urmăreşte să-şi salveze scorul prin importul unor oameni pe liste, referindu-se la Rareş Bogdan, care deschide lista la europarlamentare, şi la locul 3, Siegfried Mureşan, care a trecut de la PMP la PNL.

„Acum şi-au importat un jurnalist de pe piaţa liberă. Nu urmăresc nimic. Să se salveze la scor. Pe mine mă surprinde că nu au găsit şi mă surprinde relaxarea cu care fac asta. Locurile 1 şi 3 sunt ocupate de importurile acestea. Astea nu sunt decizii colective. Sunt decizii luate de un singur om şi nu îi suflă nimeni lui Orban. Nimic. Vi se pare că are ceva în cap Ludovic Orban? Cum să aduci capul de listă din import? Locul 3 din import? Candidatul la Primăria Capitalei din import? Eu nu ştiu cum vor mobiliza partidul, teritoriul. Eu m-am uitat că sunt în politică. Mă uitam cînd a ieşit Orban din Consiliul Naţional să anunţe lista. Blaga, pe locul 3, era pitit pe undeva. Acum la anunţarea cnandidatului PPE la şefia Comisiei Europene, pe Blaga l-au pus pe ultimul scaun din dreapta pe prezidiu. E Vasile Blaga v-a servit partidul ca pe o farfurie cu mici”, a completat Băsescu.

El a mai spus că în cazul în care „PDL nu se vărsa în PNL azi era partid de 22-25% fără nicio problemă, pentru că are structuri. Da, dar nu e suficient (să pui primari din fostul PDL pe lista la europarlamentare – n.r.)”. Liberalii au validat, joia trecută, lista candidaţilor PNL la alegerile pentru Parlamentul European. Lista candidaţilor eligibili, validaţi de PNL este următoarea: 1. Rareş Bogdan, jurnalist Realitatea TV, 2. Mircea Hava, primar Alba Iulia, 3. Siegfried Mureşan, europarlamentar, 4. Daniel Buda, europarlamentar, 5. Adina Vălean, europarlamentar, 6. Vasile Blaga, fost co-preşedinte PNL, fost preşedinte PDL, 7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL, 8. Gheorghe Falcă, primar Arad, 9. Cristian Buşoi, europarlamentar, 10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar, 11. Vlad Nistor, 12. Mihai Ţurcanu, europarlamentar, 13. Violeta Alexandru, 14. Ligia Ionescu Popescu, 15. Laura Dumitru.

Articolul precedentInspectorii antifraudă, sancțiuni de 1,5 milioane de lei în Dragonul Roșu
Articolul următorAugustin Lazăr-„Aici nu ar trebui să discutăm despre sentimente”