Cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, aspecte semnalate în mai multe anchete apărute în Jurnal de Investigaţii, deputatul Mihail Boldea ar putea rămâne fără imunitate.
Procurorii DIICOT i-au solicitat procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, să întreprindă demersurile necesare pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Boldea.
De asemenea, DIICOT vrea aviz pentru percheziţie domiciliară şi arestarea deputatului Mihail Boldea. „Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, să întreprindă demersurile necesare pentru obţinerea avizului necesar în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare pentru învinuitul Boldea Mihail, având calitatea de deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.
Deputatul, exclus vineri din UNPR, este cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. „Activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2006-2010, dar a continuat şi în perioada 2010 – 2011, ulterior dobândirii de către învinuit a calităţii de deputat în Parlamentul României. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, se precizează în comunicat.
Vineri, deputatul Mihail Boldea a fost audiat în dosarul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi. Şase persoane au fost arestate şi alte două au primit interdicţie de a părăsi localitatea