Foto: Digi24
Foto: Digi24

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat pentru Digi24 că manifestările pe care le practică AUR sunt extrem de dure, iar comportamentul liderilor partidului este unul care „nu ține de normalitatea polemicii parlamentare.”

„La orice prezență se trezește cineva de la AUR să apară cu telefoane, cu scandări(…) Au fost câteva acțiuni periculoase”, a precizat liberalul.

Totodată, europarlamentarul a susținut că retorica anti-holocaust a liderilor AUR reprezintă un comportament „de mișcare legionară.”

„Totul a culminat cu intrarea cu forța în primăria din Timișoara. Chestiunile de ordinul acesta nu pot rămâne în această formă. Eu privesc mult ce se întâmplă în răsărit. Am văzut Belarus, Kazahstan, sunt lucruri care mă sperie”, a susținut europarlamentarul.

Rareș Bogdan: „Eu doar atrag atenția și privesc cu îngrijorare manifestările lor”

De asemenea, liberalul a mai precizat că liderii AUR sunt „prea mici” pentru a purta un război cu ei, menționând că nu poate avea discuții cu persoanele care „scuipă și înjură.”

„Eu am diplome luate pe bune, am fost olimpic și am citit câteva mii de cărți. Că să porți o dispută cu mine trebuie să fii capabil să porți, nu să înjuri. Nu port discuții cu cei care scuipă și înjură. Eu doar atrag atenția și privesc cu îngrijorare manifestările lor”, a spus Rareș Bogdan.

Cu toate acestea, el a mai declarat că există și oameni decenți în AUR, iar bătăliile ar trebui duse în cadrul politic pe bază de idei și argumente. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a mai spus că a luat legătura cu premierul și ministrul de Interne cu privire la manifestările AUR din ultima perioadă.

„Premierul Nicolae Ciucă e și el îngrijorat. Am discutat și cu Lucian Bode. Eu doar le-am spus. I-am întrebat dacă ei au văzut și dacă consideră firesc. E treaba lor, nu e treaba mea. Eu sunt un simplu europarlamentar”, a mai precizat Rareș Bogdan.

De asemenea, el a vorbit și despre plagiatul premierului Ciucă, precizând că decizia sa de a cere verificarea tezei de doctorat reprezintă o dovadă de transparență.

„Deocamdată există suspiciune. Eu știu că pe suspiciuni nu poți să acționezi. Trebuie să existe probe concludente. Trebuie să vedem niște lucruri concrete”, a conchis Rareș Bogdan.

Liderul AUR, despre Rareș Bogdan: „S-a îmbogățit pe seama românilor şi ne dă nouă acum lecții de moralitate”

Articolul precedent„Monopolul deșeurilor”. Cine își asumă suprataxarea. Război între OIREP-uri și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară
Articolul următorFostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României iese din penitenciar cu 3 ani înainte de termen. În 2021 a achitat de bunăvoie fix 85 de lei din prejudiciul de zeci de milioane de lei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.