Mihai Chirica, primarul Iașiului, a precizat că acuzațiile de plagiat aduse lui Nicolae Ciucă vin într-un moment destul de greu pentru țara noastră, edilul afirmând că este o „manieră cel puţin subversivă de a distrage atenţia opiniei publice de la problemele care chiar contează.”

Totodată, pe un ton ironic, edilul a punctat că acuzațiile de plagiat aduse premierului reprezintă „Hiroshima 3”, o adevărată „bombă atomică” pentru societatea românească.

„Este o intervenţie subversivă la securitatea statului român să încerci să introduci băţul prin gard când abia ne-am găsit liniştea şi abia am reuşit să detensionăm situaţia populaţiei României. Abia am reuşit să ne punem cu picioarele pe pământ cu o guvernare serioasă şi a venit bomba atomică, Hiroshima 3”, a declarat primarul Iașiului într-o declarație de presă, relatează news.ro.

Chirica: „O să fac doctoratul când mă las de politică”

De asemenea, liberalul a mai precizat că Guvernul a reușit să calmeze populația prin scăderea valorilor de referinţă la energia electrică şi la gaz, iar subiectul „bombă, catastrofal”, plagiatul premierului Ciucă, vine într-un moment când toată „Europa vuieşte de sutele de mii de soldaţi care stau la graniţa Ucrainei.”

Mai mult, Chirica a spus pe un ton ironic că „tanti Lenuța este extrem de afectată şi că ea plânge în hohote că nu înţelege de ce în lucrarea de doctorat sunt nişte paragrafe preluate dintr-o altă lucrare de doctorat care vorbeşte de strategia de apărare a ţării.”

Totodată, primarului Iașiului a mai precizat că premierul Ciucă avea toate abilititățile „din lume” să își facă treaba bine și fără teza de doctorat.

Reamintim că teza premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include peste 40 de pagini plagiate, din totalul de 138, relatează PressOne.

Prim-ministrul României a reacționat imediat și a anunțat că solicită analizarea lucrării sale de către Comisia de Etică a UNAp.

 „Acuzaţiile publice nu se pot susţine ştiinţific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect şi profesionist utilizată”, a spus premierul.

Victor Ponta îi ia apărarea premierului Ciucă: „Să îl lăsăm în pace să facă ceea ce așteptăm toți”

Articolul precedentFamilia fetiţei ucise pe trecerea de pietoni cere 6 milioane de euro
Articolul următor„Monopolul deșeurilor”. Cine își asumă suprataxarea. Război între OIREP-uri și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.