Alegerile prezidențiale și parlamentare se apropie, iar în această perspectivă, CURS a realizat un sondaj de opinie privind intenția de vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 11 – 16 octombrie, la nivel național, fiind luată opinia a 1.006 respondenţi, „votanţi în vârstă de 18 ani şi peste”.

Porivit CURS, metoda de culegere a datelor a fost CATI (Computer-assisted telephone interviewing), iar „marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%”.

Iar la întrebarea „La alegerile prezidențiale de anul acesta dumneavoastră cu ce candidat veți vota în primul tur?”, 26% dintre respondenți l-au indicat pe Marcel Ciolacu, 17% – pe George Simion, 15% – pe Mircea Geoană și Nicolae Ciucă, 14% – pe Elena Lasoni.

Aceasta înseamnă că Ciolacu ar putea să se „bată” cu oricare dintre acești candidați în turul 2 al prezidențialelor, stabilit pentru 8 decembrie. Până la turul 2 însă, o altă întrebare a sondajului a fost legată de parlamentare:

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie 2024. Care este partidul politic / alianța cu care ați vota?”. Aici, 31% dintre respondenți au indicat PSD, 20% – PNL, 18% – AUR, 15% – USR, 7% – SOS România, 3% – UDMR, 3% Alianța PMP-FD, iar restul de 3% au indicat alte formațiuni.

Articolul precedentPremierul Ciolacu, la rândul său supărat pe Ciucă