Sursa: Google maps

Polițist-inculpat, ar fi noua titulatură a unui agent de poliție din Sibiu, care a fost trimis în judecată recent pentru o serie de fapte de corupție.

Omul legii este acuzat oficial de abuz în serviciu, uz de fals și complicitate la înșelăciune, în legătură cu fapte comise în 2019, iar acum judecătorii sunt cei care trebuie să dea un verdict.

Ancheta a fost derulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu sprijinul ofițerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, iar ulterior, rechizitoriului polițistului din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Rutier a fost trimis la Tribunalul Sibiu.

Conform acuzațiilor, „în luna iulie 2019, agentul de poliţie şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a întocmit un proces-verbal de constatare a contravenţiei în care a atestat în mod fals că o anumită persoană ar fi condus un autoturism şi ar fi acroşat un alt autoturism parcat regulamentar, după care a emis o autorizație de reparații în care a enumerat avariile celui de-al doilea autoturism.

Faptele au fost săvârşite la solicitarea unui cunoscut, inculpat în aceeaşi cauză, căruia i-a predat cele două documente întocmite în fals. Acesta a folosit înscrisurile falsificate pentru a induce în eroare asigurătorul, de la care a primit în mod necuvenit suma de 8.000 lei cu titlu de despăgubire”.

Concret, din procesul-verbal de constatare a contravenţiei completat de polițist rezulta că o anumită persoană ar fi condus un Opel, context în care ar fi acroşat un autoturism Mercedes parcat regulamentar, act în baza căruia a fost emisă o autorizaţie de reparaţii în care erau enumerate avariile autoturismului marca Mercedes.

De altfel, precizează procurorii, în cauză inculpat este și cel, care „a folosit înscrisurile falsificate pentru a induce în eroare asigurătorul SAR CITY INSURANCE SA Bucureşti, de la care a primit în mod necuvenit suma de 8.000 lei cu titlu de despăgubire”.

Articolul precedentVa obține Ursula von der Leyen un nou mandat în fruntea Comisiei Europene? Astăzi este votul
Articolul următorTraian Băsescu, despre Joe Biden: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos”