Sursa: Google maps

Un polițist cu funcție de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Secția 7 Poliție Rurală Suciu de Sus, a fost arestat și trimis în judecată pentru mai multe fapte de luare de mită.

Agentul de poliție – cu gradul profesional de agent șef principal de poliție, exercitând funcția de șef al unui post de poliție comunală, este acuzat că ar fi primit bani de la un afacerist care exploata ilegal masă lemnoasă.

Șefului de post i s-a „înfundat” după ce ofițerii de poliție judiciară din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au primit o sesizare privind „activitățile” pe care le derula.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş a dispus reținerea acestuia, iar apoi polițistul a fost prezentat Tribunalului Maramureș, cu propunere de arestare preventivă. La acel moment – finele lunii mai, instanța a dispus arestul la domiciliu. Abia după contestație, Curtea de Apel Cluj a dispus definitiv „arestarea preventivă a inculpatului P F -I , cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (trei acte materiale)”, pentru 30 de zile.

Acum, după finalizarea rechizitoriului, procurorii îi impută polițistului nu mai puțin de 4 infracțiuni de luare de mită. Potrivit DGA, „au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție, exercitând funcția de șef al unui post de poliție comunală, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la o persoană, în mod repetat, în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, suma totală de 650 lei și 50 euro, pentru a nu constata efectuarea de către aceasta a unor transporturi de masă lemnoasă, fără documente de proveniență, pentru a nu-i aplica sancțiunile contravenționale corespunzătoare și pentru a nu-i confisca masa lemnoasă transportată ilegal.

De asemenea, inculpatul a pretins și a primit, prin intermediar, de la o altă persoană, suma de 1.500 de euro, în schimbul restituirii către aceasta a unui vehicul indisponibilizat în vederea confiscării, depistat anterior, de către inculpat, în timp ce transporta material lemnos, fără documente de proveniență”.

Articolul precedentMeciul de fotbal România-Ucraina, prilej de baie de mulțime pentru politicieni
Articolul următorRenumărare, renumărare, dar să știm și noi: Hopincă, și mai multe voturi, după ce Mihaiu a obținut renumărarea în Sectorul 2