Sursa: Google maps

Site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost spart de hackeri în a doua zi de Paște, însă reprezentanții instituției asigură că nu s-au creat pagube care să afecteze utilizatorii.

Potrivit Adevărul, timp de câteva ore, cei care accesau site-ul ministerului aveau acces la un mesaj asumat de „Operation Romania”: „This website has been hacked”, cu acuzații de corupție și inclusiv un apel pentru susținerea fraților britanici Tate, anchetați într-un dosar al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Problema, asigură MDLPA, a fost înlăturată la scurt timp, astfel că „nicio informație publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută”.

În mesajul citat de Adevărul se arăta că „din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia. În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”.

Totodată, în încheiere, era și un mesaj în limba engleză: „Stop framing Andrew and Tristan Tate, they are innocent!”.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute și colaborează cu autoritățile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului.
Datorită intervenției prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informație publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută.

După finalizarea verificărilor de specialitate, site-ul www.mdlpa.ro va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor. Prioritatea ministerului este soluționarea cu succes și cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri”, transmitea ministerul.

Articolul precedentBudăi calculează salariile din România: „Discuţiile sunt pentru a avea o nouă creştere a salariului minim, fie la început de an, fie vedem când”
Articolul următorEXCLUSIV zin.ro – Trotinetele electrice: Soluție de mediu sau doar afacere? Probleme foarte mari cu siguranța acestui tip de vehicule