Județul Constanța, în continuă modernizare. RAJA S.A. a semnat două noi contracte, la finalul cărora cetățenii din județ vor avea parte de o rețea nouă și mult mai eficientă

RAJA S.A. continuă programul de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate din județul Constanța

Foto: RAJA S.A.

RAJA S.A. continuă programul de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate din județul Constanța.

Compania RAJA S.A. a semnat în data de 16 aprilie 2021, două noi contracte aferente unor lucrări în plan, CL 41 și CL 46, prevăzute în „Proiect Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA S.A. Constanța, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul de lucrări CL 41 presupune „Reabilitare conductă de aducțiune apă potabilă Gospodăria de apă Eforie Nord – Agigea, reabilitare conducte de aducțiune apă potabilă Gospodăria de apă Constanța Sud – Lazu – Agigea – Gospodăria de apă Eforie Nord. Rezervoare, stație de pompare, stație de clorare, rețele de incintă din comuna Costinești, reabilitare gospodărie de apă Eforie Nord, stație de clorare și instalare grup de pompare pentru localitatea Agigea, județul Constanța” și are o valoare totală estimată de 76.993.734,22 lei cu TVA.

Lucrările aferente CL 41 vor avea loc pe parcursul a 22 de luni

Acesta vor include următoarele:

  • Reabilitare aducțiuni Gospodăria de apă Constanța Sud – Agigea – Eforie Nord – Agigea

1. Reabilitare aducțiuni Gospodăria de apă Constanța Sud – Lazu – Agigea – Gospodăria de apă Eforie Nord;

2. Reabilitare aducțiune (magistrală) Gospodăria de apă Eforie Nord – rețea de distribuție Agigea.

  • Reabilitare Gospodărie de apă Costinești,care cuprinde: stație de electroclorare, cameră de vane rezervoare existente (2×1000 m3), stație de pompare a apei tratate, generator electric de rezervă, dispecerat local SCADA, rețele de incintă, instalație de paratrăsnet, sistem de securitate antiefracție și alte lucrări specifice de amenajare.
  • Reabilitare Gospodărie de apă Eforie Nord cu stație de electroclorare, camere de vane rezervoare existente (2×5000 m3), grup nou de pompare pentru localitatea Agigea, generator electric de rezervă, extinderea dispeceratului SCADA existent, rețele de incintă, instalație de paratrăsnet, sistem de securitate antiefracție și alte lucrări specifice de amenajare.

Contractul de lucrări CL 46, este al doilea contract semnat în data de 16 aprilir și reprezintă, conform declarațiilor, „Treaptă pre-epurare mecanică Cluster Năvodari. Lucrări în incinta Stației de epurare Medgidia” are un termen de execuție 18 luni și o valoare totală de 21.517.270,60 lei.

Acesta cuprinde: lucrări de proiectare și execuție pentru o treaptă de pre-epurare la cluster-ul Năvodari, cu un cămin de intrare, grătare dese, deznisipator cuplat cu separator de grăsimi cu insuflare de aer, o stație de pompare intermediară și clădirea aferentă, însă și extinderea Stației de epurare Medgidia.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a declarat că: „în esență, toate aceste investiții se adresează UAT-urilor, se adresează oamenilor din localitățile în care se derulează proiectele. Ca de fiecare dată, sunt extrem de interesat de aceste contracte, care țin de condițiile noastre de trai, de viața noastră în esență și doresc încă o dată să vă asigur de sprijinul nostru. Consiliul Județean Constanța este acționarul majoritar al RAJA și suntem interesați ca această companie de interes strategic național, având în vedere segmentul de populație căreia i se adresează, mai ales în sezonul estival, să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le-a inițiat. Să nu uităm că RAJA nu face politică. RAJA este în slujba cetățenilor și singurul interes este asigurarea calității serviciilor și mai ales furnizarea acestui element esențial, apa”, a spus acesta.

„Sunt două proiecte foarte importante pentru zona de sud a litoralului. De fapt, o mare parte din lucrările prinse pe POIM se desfășoară în zonele turistice. Deja în Constanța avem mai multe șantiere deschise și trebuie să finalizăm aceste investiții cât mai repede, motiv pentru care ne dorim ca firmele constructoare să lucreze și în weekend. De aceea, am luat decizia ca ședințele de progres pe contractele de execuție să se desfășoare sâmbăta și duminica, chiar dacă lucrările sunt în grafic, astfel încât să devansăm termenele de finalizare”, a declarat directorul general RAJA S.A., Aurel Presură.

Până în momentul de față, 42 au fost atribuite din cele 50, în timp ce pentru 5 dintre acestea s-a semnat deja recepția de terminare a lucrărilor.

Articolul precedentAnca Dragu, președintele Senatului: „Nu avem încredere în premierul Florin Cîțu”
Articolul următorDiana Șoșoacă are pregătită o „alternativă” pentru alegerile anticipate
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.