Președintele Klaus Iohannis a vorbit în urmă cu câteva momente despre schimbările care se preconizează în Guvernul Dăncilă, confirmând că a primit de la prim ministru noile propuneri. Iohannis s-a exprimat plastic, arătând că de fapt remanierea ar viza un atac mult mai clar asupra Justiției.

„Justiția din România e sub asaltul PSD de acum mai bine de doi ani. Ieri au fost trimise la Cotroceni propunerile de revocare și propunerile de noi miniștri. Primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu acea remaniere guvernamentală. De regulă, o remaniere se face pentru a face Guvernul mai eficient. Prima mea impresie e ca remanierea se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost, așa ceva este inadmisibil. La începutul săptămânii viitoare voi avea o explicație pe ce probabil va trebui să se întâmple. I-am comunicat doamnei prim ministru că va primi un răspuns la începutul săptămînii viitoare.

Lucrurile încep să capete un contur trist. Am convocat un Referendum pentru a afla opinia românilor cu privire la asaltul asupra Justiției, PSD pregătește o remaniere care vrea să întărească asaltul asupra Justiției, iar acest lucru nu e de bun augur. Revocarea sau demisia unui ministru este constituțională. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale. Prima impresia este că se vrea reluarea atacului pesedist asupra Justiției”, și-a explicat opinia președintele.

Articolul precedentMinistrul Toader se mai gândește câteva ore dacă demisionează sau nu: „Doamna prim ministru după lege nu poate cere demisia. A cere e la imperativ”
Articolul următorTudorel Toader demisionează. Așteaptă numele noului ministru pentru a preda ștafeta