codul administrativ

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că în CEX al partidului s-a decis adoptarea prin Ordonanţă de Urgenţă a Codului Administrativ şi reorganizarea ministerelor, în termen de 45 de zile, „în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe”.

„Codul Administrativ să se adopte prin Ordonanţă de Urgenţă într-o perioadă rezonabilă şi, pentru că s-a tot vorbit despre justificarea urgenţei pentru ordonanţele fantomă, dau acum doar trei motive pentru urgenţa unei ordonanţe pe Codul Administrativ. Este în Codul Administrativ o propunere, prevederea ca procedurile pentru atestarea domeniului public al localităţilor să fie mult simplificate. Acum durează între un an şi doi ani. Care este efectul? România pierde sute de milioane de euro pentru că autoriăţile locale nu îşi pot atesta domeniul public ca să depună proiecte pe fonduri europene”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a arătat că un al doilea argument îl reprezintă prevederea conform căreia din redevenţele primite de către stat de la firmele care fac exploatări de suprafaţă precum balastiere sau cariere, 80% vor rămâne la administraţiile locale. „Astăzi, vin camioane, încarcă balast, trec prin sate, se crapă casele oamenilor şi comunitatea nu are niciun câştig, doar neajunsuri. Asta înseamnă miliarde care nu ajuns la comunităţile locale şi orice zi de întârziere este un deserviciu pentru ei” a spus ţinut Dragnea. El a spus că viitorul Cod Amdinistrativ prevede, de asemenea, descentralizarea concursurilor pentru administraţia publică locală, „să nu mai stea cu lunile la Agenţia Funcţionarilor  Publici”.

Articolul precedentBEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot la alegerile europarlamentare
Articolul următorMinistrul Toader se mai gândește câteva ore dacă demisionează sau nu: „Doamna prim ministru după lege nu poate cere demisia. A cere e la imperativ”