După ce, în cursul dimineţii de joi fusese chemat la audieri, fostul vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) George Daniel Tudor a fost reţinut în cursul după amiezii de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită.
În paralel, s-a pus în mişcare urmărirea penală a lui Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influenţă şi „efectuarea în continuare” a urmăririi penale a senatorului PNL Anca Doina Tudor, pentru complicitate la trafic de influenţă.
„În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunţător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri”, se arată în comunicatul DNA.
Suma de bani amintită mai sus i-a fost remisă lui Tudor în trei tranşe de câte 100.000 euro,” o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani. De precizat este faptul că iniţial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de trei milioane de euro”, susţine DNA.
„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii”, precizează anchetatorii.
George Tudor Daniel urmează să fie dus la ÎCCJ cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile. Şi Ovidiu Marian urmează să fie dus la ÎCCJ cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Articolul precedentUn nou dosar penal pe numele lui Gabriel Oprea. Jacuzzi şi Audi A8 pentru fostul ministru de Interne
Articolul următorIoan Niculae rămâne după gratii. Tribunalul Dâmboviţa i-a respins din nou cererea de eliberare condiţionată