Sursa foto: Europa FM
Sursa foto: Europa FM

Cel mai mare spital din Suceava se confruntă cu un real focar de infectări cu coronavirus, aproximativ jumătate din personalul medical nefiind imunizat împotriva virusului.

Numărul de infectări reprezintă un record, mai mulţi angajaţi sănătoşi, aflaţi în concediu, fiind nevoiţi să se întoarcă la muncă.

Cadrele medicale infectate nu sunt vaccinate. Cele mai multe cazuri sunt la secția de primiri urgențe a Spitalului Judeţean din Suceava

48 de angajați, medici și asistente medicale au Covid-19, motiv pentru care conducerea spitalului a decis să-i cheme pe toți angajații aflați în concediu înapoi la serviciu.

O altă conseciţă este faptul că vizitele rudelor la pacienții din spital sunt suspendate.

Focarul de Covid-19 a fost descoperit după ce mai mulți pacienți internați în Spitalul Județean Suceava au fost confirmați pozitiv, arată Europa FM.

Prin urmare, conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ a decis să-i testeze și pe angajați.

Şefi de secţie nevaccinaţi, infectaţi cu coronavirus

Conform sursei citate, printre cei testați pozitiv se numără și 7 medici. Doi dintre aceştia sunt șefi de secție.

Cele mai multe cadre medicale pozitive sunt la Unitatea de Primiri Urgențe, unde se înregistrează 9 cazuri și la Medicină Internă, cu 5 cazuri.

În ciuda numărului mare de infectări, majoritatea bolnavilor sunt asimptomatici. Câţiva dintre ei prezintă forme ușoare de boală și sunt acasă, în izolare.

Explozie de infectări cu coronavirus, în România. Bilanțul anunțat astăzi este cel mai mare din valul 5

Astăzi, 18 ianuarie, România a înregistrat o creștere puternică a numărului de cazuri, dublu față đe ieri. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 16.760 de infectări, cele mai multe de la sfârșitul lunii octombrie 2021.

În acest interval, au decedat 65 de persoane, la care se adaugă cinci decese anterioare raportate astăzi.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 18 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.760 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 70 decese, dintre care 5 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Articolul precedentCiucă, despre plagiat. „Acuzațiile publice nu se pot susține științific în niciun fel”
Articolul următorFurnizorii de energie, de acord cu măsurile anunțate de Guvern
Jurnalist full-time / Pesimist part-time