Sursa: Google maps

Cererea prin care Călin Georgescu a contestat reluarea alegerilor prezidenţiale va fi judecată la Curtea de Apel București.

Aflată inițial pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, contestația lui Georgescu a fost transmisă la CA București ieri, Curtea Supremă reținând că nu are competenţa să soluţioneze cauza.

Călin Georgescu a fost prezent ieri la ÎCCJ, acolo unde era termen de judecată în dosarul contestației, doar ca să afle că o altă instanță va analiza solicitarea sa.

Acesta a a contestat decizia Biroului Electoral Central (BEC) de reluare a alegerilor prezidenţiale, după anularea de către Curtea Constituţională a rezultatelor din primul tur.

Iar Georgescu nu este însă singur în această „luptă”. Împreună cu Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept a dat în judecată BEC şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvernul, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, SRI, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe Elena Lasconi.

Respinge excepţia necompetenţei generale a instanţelor judecătoreşti invocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi intimaţii Serviciul Român de Informaţii şi Statul Major al Apărării prin şeful Statului Major al Apărării, ca nefondată. Admite excepţia necompetenţei materiale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Declină competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată, precizată, completată şi formulată de reclamanţii Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept şi Georgescu Călin, în contradictoriu cu intimaţii Biroul Electoral Central, Ministerul Apărării Naţionale, Statul Major al Apărării şi şeful Statului Major al Apărării, Guvernul României prin Prim-Ministru, reprezentat de Secretariatul General al Guvernului, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională a României, Serviciul Român de Informaţii, Preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezentat de Administraţia Prezidenţială, şi Lasconi Elena – Valerica, privind anularea Deciziilor Biroului Electoral Central nr. 230D din 06.12.2024, nr. 231D din 07.12.2024 şi nr. 232D din 07.12.2024 şi obligarea Guvernului României la emiterea unei noi hotărâri de Guvern, în favoarea Curţii de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Fără cale de atac”, se arată în soluţia ÎCCJ.

Articolul precedentDaniel Suciu: „Îmi este foarte greu să cred că fiind social-democrat aş putea să îl votez pe Nicuşor Dan”
Articolul următorPSD, PNL și UDMR anunță că pot face guvern fără USR