Ludovic Orban, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a avut astăzi o rundă de discuții cu liderii unora dintre partidele care au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Pare însă că nu prea există susținere pentru un Guvern PNL.

După ce Victor Ponta a reafirmat azi că nu vede PNL la guvernare, probleme se întrevăd și în ceea ce privește relația politică cu UDMR. Punctul nevralgic: modificarea legii electorale. PNL o susține a nivel declarativ, în vreme ce UDMR nici nu vrea să audă de posibilitatea ca primarii să fie aleși în urma a două tururi de scrutin. Recunoaște și Orban că nu s-a înțeles cu liderii formațiunii maghiare pe acest subiect și că „nu s-a ajuns la un consens. Nu putem să ne modificăm punctul de vedere, PNL nu poate să renunțe la acest proiect de lege”.

În rest, au avut discuții fructuoase azi, a asigurat Orban. „Ne-am înțeles pe politică fiscală, a rămas să mai avem o întâlnire după ce ei dezbat și iau decizia. Au fost niște întrebări de bun simț privind anumite domenii cărora UDMR le acordă o atenție specială. A fost o discuție foarte serioasă, la obiect, din punctul meu de vedere sunt optimist”, a explicat liderul PNL.

Articolul precedentMihai Fifor atenționează că vine dezastrul după plecarea PSD de la guvernare și vrea mobilizare la votul din noiembrie: „Pregătiți-vă! Winter is coming!”
Articolul următorAsociația Orașelor din România atrage atenția că Guvernul demis a alocat bani insuficienți: „Ministrul de Finanțe din Guvernul demis a falimentat orașele ”