Klaus Iohannis termină „în forță” cel de-al doilea mandat de președinte, ultimul, și de multă vreme sunt speculații privind următoarea sa carieră.

Nu doar speculații, ci și dorințe ale șefului statului, însă până acum nu s-a materializat nimic. Iar în această perioadă, au apărut supoziții vizavi de posibilitatea ca Iohannis să ocupe funcția de comisar european, informație comentată, pentru G4 Media, de europarlamentarul PSD Mihai Tudose.

Tudose, care a câștigat un al doilea mandat de eurodeputat în Parlamentul European, susține că la Bruxelles nu a auzit astfel de „bârfe”, explicând totodată că, pentru a fi făcută o numire în funcția de comisar european, ar trebui să existe inclusiv o recomandare din partea premierului – în acest caz, liderul PSD Marcel Ciolacu.

Eu nu cred că există așa ceva și nu am nicio informație în acest sens că domnul președinte Klaus Iohannis dorește să fie comisar european, pe orice fel de portofoliu. (…)

Nu știm încă ce portofoliu avem. Desemnarea este atributul primului ministru, mi-e greu să cred că domnul Ciolacu îl va desemna pe Klaus Iohannis”, a declarat Tudose, potrivit sursei citate.

Totodată, G4 Media explică și faptul că agenția austriacă de presă APA a scris marți că noua Comisie Europeană începe să prindă contur și inventariază nume de posibili comisari europeni în dreptul fiecărei țări. Iar din partea României ar fi vehiculate pentru postul de comisar în viitoarea Comisie numele europarlamentarului Mihai Tudose și al președintelui Klaus Iohannis.

Articolul precedentAți cumpărat Pastă Tahini Al Fez de 160 g? Mai bine nu o consumați, avertizează marile lanțuri de magazine
Articolul următor„Sardeluță marinată”, desemnată de Comisia Europeană ca specialitate tradițională garantată românească