Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat o alertă privind un aliment vândut în mai multe lanțuri de magazine.

Este vorba despre produsul intitulat Pastă Tahini Al Fez de 160 g, pentru care s-a dispus rechemare încă din 15 iulie. Până acum, avertismente sunt vizavi de acest produs comercializat în Auchan, Kaufland, Mega Image și Carrefour.

Fiecare lanț de magazine din cele patru de mai sus avertizează clienții că produsul nu trebuie consumat, fiind totodată sfătuiți să îl returneze. Produsul este pastă de susan, iar prețul nu este unul de neglijat.

Stimați clienți, AB World Foods UK efectueaza rechemarea produsului Pasta Tahini Al`Fez 160g. Motivul retragerii: prezență salmonella. Persoanele care au achiziționat produsele de mai jos sunt rugate să nu le consume, să le returneze la Serviciul Clienți din magazinul Auchan de unde l-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea acestora. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară. Sunt afectate toate loturile cu produsele menționate (…). Alte produse vândute de Parmafood Group Distribution SRL inclusiv alte produse de la producătorul AB World Food LTD UK nu sunt afectate de această rechemare”, transmite Auchan.

Kaufland: „În cazul produselor vizate, nu se poate exclude faptul că acestea pot avea suspiciune de prezență Salmonella. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul AB World Foods LTD UK și importatorul pentru România Parmafood Group Distribution SRL au reacționat fără întârziere și au retras aceste produse de la vânzare. Firma AB World Foods LTD UK și Parmafood Group Distribution SRL își cer scuze pentru neplăceri. Clienții care au achiziționat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugați sa returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat. Această rechemare vizează exclusiv produsul Pasta Tahini Al`Fez 160g. Alte produse vândute de Parmafood Group Distribution SRL, inclusiv alte produse de la producătorul AB World Foods LTD UK nu sunt afectate de această rechemare”.

Mega: „Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul Al’Fez Pasta Tahini. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, având în vedere suspiciunea de prezență Salmonella. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu termele de valabilitate/ loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 29.07.2024. Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”.

Carrefour: „Firma producătoare AB World Foods LTD UK retrage în prezent de pe piață produsul Pasta Tahini Al Fez 160g din loturile cu termenele de valabilitate: 31.07.2024 30.09.2024 30.11.2024 31.01.2025. În cazul produselor vizate, nu se poate exclude faptul că acestea pot avea suspiciune de prezență Salmonella. Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe, la anumite grupuri de pesoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Prin urmare, clienți nu trebuie să consume sub nicio formă produsele din loturile de mai sus. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul AB World Foods LTD UK și importatorul pentru Romania Parmafood Group Distribution SRL au reacționat fără întârziere și au retras aceste produse de la vânzare. Firma AB World Foods LTD UK și Parmafood Group Distribution SRL își cer scuze pentru neplăceri. Clienții care au achiziționat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugați sa returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat. Această rechemare vizează exclusiv produsul Pasta Tahini AlFez 160g cu termenele de valabilitate 31.07.2024, 30.09.2024, 30.11.2024 și 31.01.2025. Alte produse vândute de Parmafood Group Distribution SRL inclusiv alte produse de la producătorul AB World Foods LTD UK nu sunt afectate de această rechemare. Pentru mai multe informații, ne puteți contacta telefonic la 0372 119 800 sau pe adresa de mail office@parmafood.ro”.

Articolul precedentSpitalul Pantelimon acuză oficial presa că e grup infracțional organizat. Ce spune ministrul Rafila?
Articolul următorRămâne șeful statului fără job? Mihai Tudose: „Mi-e greu să cred că domnul Ciolacu îl va desemna pe Klaus Iohannis”