Sursa: captură video

Un furt cu prejudiciu de zeci de mii de euro este anchetat de procurori și polițiști, după ce doi bărbați au reușit să plece dintr-o locuință din Timiș cu un seif cu bani și bijuterii.

Ancheta a demarat în aprilie, după ce păgubitul a anunțat poliția că locuința sa din Moșnița Nouă – județul Timiș ar fi fost prădată de doi bărbați, care ar fi sustras o cutie metalică tip seif, în interiorul căruia s-ar fi aflat suma de 1.000 de euro, mai multe bijuterii și obiecte de colecție din materiale prețioase, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 45.000 de euro.

În weekend, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara, cei din cadrul IPJ Brăila și IPJ Teleorman, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, 3 în județul Brăila și 2 în județul Teleorman, la 2 bărbați, în vârstă de 34 și 35 de ani, cei bănuiți că ar fi autorii.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, precum și mai multe monede dintr-un material prețios.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbații ar fi implicați într-o activitate ce ar avea ca obiect furtul, extragerea și prelucrarea de metale rare prețioase, extrase din componente electronice, fiind descoperite mai multe instalații folosite în acest scop.

Cu privire la aspectele menționate, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de traficul de produse sau substanțe toxice. De asemenea, la fața locului au fost solicitați și reprezentanții Gărzii de Mediu Brăila.

Ambii bărbați urmează să fie conduși la sediul poliției municipiului Timișoara, pentru audieri. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbaților, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedentCiucă consideră că PNL și PSD ar trebui să aibă candidați separați la prezidențiale
Articolul următorCiolacu, plasat pe primul loc la alegerile prezidențiale, potrivit unui sondaj SOCIOPOL