Sursa: Guvernul României

După ce președintele PUSL Cristian Popescu Piedone a subliniat că partidul pe care îl conduce „va analiza ofertele electorale prezidențiale care vor apărea în viitor și va decide pe cine să susțină”, și liderul PNL Nicolae Ciucă a vorbit despre planurile privind alegerile viitorului președinte al țării.

Ieri, Ciucă a subliniat că este de preferat ca PSD şi PNL să aibă candidaţi separaţi la prezidenţiale, ca fiind „cel mai bun lucru, pentru democraţie, pentru electoratele fiecăruia dintre cele două partide”, punctând asupra faptului că „este normal să candideze” omologul său de la PSD, Marcel Ciolacu.

Este preşedinte de partid, este premier în funcţie (…) Eu cred că da. Nu sunt sigur”, a explicat totuși Ciucă, citat de Agepres.

Zilele trecute, Popescu Piedone sublinia că, momentan, la nivelul partidului pe care îl conduce nu este vizat un candidat sau altul pentru a fi susținut și că se așteaptă anunțurile oficiale privind candidaturile. În acest context, Popescu Piedone va fi cel care va putea influența balanța în privința susținerii unui candidat sau altul având în vedere faptul că la alegerile locale trei forțe politice, PSD, PNL și ADU (USR, PMP și Forța Dreptei) și-au dat mâna împotriva lui.

Iar acum, de partea coaliției de guvernare, lucrurile par a nu fi foarte clare. Potrivit lui Ciucă, „în momentul de faţă, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat”, mai ales că „există hardcore-ul votanţilor, şi de o parte şi de cealaltă, care cu certitudine nu se vor duce să voteze un candidat comun”.

Iar în această situație, a unor candidaturi separate, liderul PNL a recunoscut că ar fi de preferat o construcţie de dreapta, însă scorul electoral obţinut de ADU nu asigură o majoritate. Cu toate acestea, Ciucă nu exclude nicio variantă, luând în calcul o discuție cu viitorul lider al USR, care ar putea fi Elena Lasconi.

Poate reuşim să avem dialog. Eu vreau dialog cu toată lumea, pentru că aşa mi se pare normal. Dacă nu ne vorbim? Am mai avut cu cineva o discuţie şi tot timpul repeta aceleaşi probleme. Da, am înţeles problemele, putem să venim şi cu soluţii? (…)

O cunosc pe doamna Lasconi, ne-am întâlnit de două-trei ori. Este o doamnă cât se poate de respectabilă şi mă aştept să avem un dialog cât se poate de bun”, a mai spus Ciucă, potrivit sursei citate.

Articolul precedentPopescu Piedone înclină balanța la alegerile prezidențiale
Articolul următorPercheziții în weekend, într-un dosar de furt cu prejudiciu de zeci de mii de euro; hoții au plecat cu un seif cu bani și bijuterii