Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

România TV a făcut publice datele unui sondaj pe care l-a comandat SOCIOPOL, potrivit căruia premierul PSD Marcel Ciolacu conduce cursa pentru alegerile prezidențiale din această toamnă.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.002 persoane, în perioada 11 – 15 iunie 2024, prin metoda interviurilor telefonice, iar dacă este să vorbim despre precizia sondajelor SOCIOPOL, în luna mai era publicată o analiză potrivit căreia primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită pentru un nou mandat, se afla pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor, urmat de Gabriela Firea (PSD).

Acum, dat fiind că alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc în septembrie – dacă nu intervin alte modificări, atenția publică și nu numai s-a mutat pe acest subiect.

Și, potrivit sondajului, Marcel Ciolacu ar avea 31%, pe locul II ca intenție de vot fiind liderul AUR – George Simion, cu 17%. Potrivit sursei citate, pe locul 3 se află Mircea Geoană cu 15%, iar pe locul 4 Nicolae Ciucă cu 13%.

Un alt posibil candidat, Diana Șoșoacă, ar avea un procent de 7%. Aceasta ar însemna că doar Ciolacu și Simion intră fără emoții în turul doi, însă diferența dată de sondaj este extrem de mare.

Dintre cei de mai sus, singurul care și-a anunțat candidatura a fost George Simion, în cadrul unui eveniment grandios organizat la Arenele Romane din București, în fața a mii de susținători. Și Mircea Geoană cochetează din ce în ce mai fățiș cu ideea, în vreme ce liderii PSD și PNL s-au ferit să dea informații clare vizavi de acest subiect.

Articolul precedentPercheziții în weekend, într-un dosar de furt cu prejudiciu de zeci de mii de euro; hoții au plecat cu un seif cu bani și bijuterii
Articolul următorABU LAIL AKRAM, YACHT-ul lui COLDEA și KOVESI!