ludovic orban referendum
Foto: Facebook

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat la Oradea, că ”infractorii din fruntea PSD-ALDE” fug de referendum ”ca dracul de tămâie” pentru că ştiu foarte bine că 90% dintre români vor să interzică amnistia şi graţierea pentru faptele de corupţie.

”Am să vă vorbesc despre referendumul convocat de preşedintele României, Klaus Iohannis. Fug infractorii din fruntea PSD-ALDE de acest referendum ca dracul de tămâie. Le este frică pentru că ştiu că românii nu sunt de acord cu corupţia, că românii consideră corupţia cel mai mare pericol la adresa dezvoltării României, la adresa bunei funcţionări a societăţii româneşti şi la adresa normalităţii şi dreptăţii care trebuie să guverneze o societate democratică”, a spus joi, la Oradea, Ludovic Orban.

Potrivit lui, nici până astăzi Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a luat decizia prin care să dea drept de antenă la televiziuni şi posturi de radio pentru campania pe referendum. ”Este la cheremul fiecărei televiziuni să decidă dacă vor sau nu vor să dea mesaje despre referendum. Autoritatea Electorală Permanentă, care face de regulă clipuri de informare a cetăţenilor privitor la vot, a făcut clipul de informare pentru alegerile europene, în schimb, nici până astăzi, nu au făcut clipul de informare privind referendumul. La toată media care este controlată de PSD, aproape că nu se vorbeşte un cuvânt despre acest referendum. De ce fac lucrul asta? Pentru că ei ştiu foarte bine faptul că 90% dintre români vor să interzică amnistia şi graţierea pentru faptele de corupţie şi noi trebuie să-i determinăm să meargă la vot”, a mai spus Orban.

Liderul PNL afirmă că celor de la PSD şi ALDE ”le este frică pentru că ei ştiu foarte bine că românii s-au săturat să stea cu inima la gură în aşteptarea oricărei şedinţe de Guvern, că poate PSD-ul oricând, la orice şedinţă de Guvern să mai dea o Ordonanţă de Urgenţă în care să calce în picioare drepturile şi libertăţile fundamentale, independenţa justiţiei, liberul acces al cetăţeanului la justiţie şi să facă o vraişte generalizată din justiţia din România cu un singur scop, să nu fie pedepsiţi pentru furăciunile pe care le-au făcut”. El susţine că, dacă nu este asigurat cvorumul, ”PSD şi ALDE o să-şi permită să facă orice de acum înainte”. ”De acum înainte, oricine intră în politică va înţelege că poate să fure liniştit, că nu va fi pedepsit pentru că oricând, o majoritate poate să dea amnistie şi graţiere. Putem noi accepta aşa ceva, să acceptăm corupţia să guverneze ţara aceasta şi cei care fură din munca noastră, din taxele şi impozitele noastre să scape nepedepsiţi? Trebuie să dăm mesajul clar: Toleranţă zero faţă de corupţie, în România!”, a mai transmis Orban la Oradea.

Articolul precedentFostul patron de la Dinamo Florian Walter a fost internat la Spitalul Floreasca
Articolul următorAproape 3.000 magistrați urmăriți și puși sub filaj și interceptare din 2014 și până în 2018