Liviu Dragnea a intrat în 2003 într-o lojă masonică din Alexandria, numită Nostradamus, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD. Dragnea a trecut rapid de la inițiere la gradul de maestru, obținut în 2004, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate. Dragnea i-a atacat dur pe masoni în două rânduri în acest an, spunând că, alături de ”securiști”, stau la baza creării partidului Pro România.

Liviu Dragnea nu a răspuns la mesajele G4Media.ro pentru a-și spune punctul de vedere.

Președintele PSD și-ar fi plătit cotizația de membru în loja masonică Nostradamus inclusiv în anii 2016 și 2017, potrivit surselor G4Media.ro.

Liviu Dragnea nu a menționat niciodată în declarațiile sale de interese apartenența la o lojă masonică, după cum arată documentele depuse de acesta de-a lungul timpului în calitate de președinte al CJ Teleorman, ministru al Dezvoltării sau deputat.

Liviu Dragnea a criticat pentru prima oară masonii într-un discurs ținut pe 2 martie la Caraș Severin, când a spus despre partidul Pro România, înființat de Victor Ponta, că ”noi nu ne-am ocupat de ei, dar începând de astăzi o să ne ocupăm și de ei, în sensul că o să vorbim despre acest lucru. Vor adevărul? O să vorbim despre câți masoni sunt în acel partid, câți securiști sunt în acel partid, ce afaceri se învârt cu acel partid, care e legătura lor cu serviciile secrete. Trebuie să începem să spunem adevărul despre toți, despre vedetele care se urcă pe niște liste, despre foști prim-miniștri care sunt cu plus și cu minus. Românii vor să știe adevărul”.

Pe 10 martie, într-un nou discurs de campanie electorală, ținut la Călărași, Dragnea a reluat atacul la masoni și securiști, pe care i-a acuzat că stau la baza partidului format de Ponta. „Pro România nu este un partid de stânga, niciodată securiştii nu au fost şi nu vor fi de stânga, Niciodată, pentru că n-au cum. Este un partid construit într-un laborator, construit pe jaf, pe furt, pe jaf politic. Ce-au făcut ei de când s-au înfiinţat? Doar să fure de la noi oameni şi să meargă prin judeţe pe la primari să cerşească: daţi-ne şi nouă nişte oameni, daţi-ne şi nouă nişte voturi. Acesta nu este un partid politic de stânga, care pe lângă aceste obiective are şi obiectivul principal să dea cu noroi în partidul care i-a făcut oameni. Şi nu am de ce să nu o spun: acolo este plin de securişti şi de masoni. Nu că n-ar fi buni, dar e bine să ştim. Şi nu vorbesc pe gura cămăşii, anunţăm şi nume cât de curând”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

Articolul precedentAndrei Caramitru catre PNL: „Ne obligați să intrăm, la un moment dat, în confruntare directă și nu cred ca e bine pentru nimeni”
Articolul următorAugustin Lazăr va fi audiat in dosarul lui Nicolae Popa