Clotilde Armand o dă din colț în colț când este întrebată de bursele elevilor

Motivația acesteia este că nu-și dorește să discrimineze celalalte sectoare unde bursele sunt mai mici decât în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand nu se grăbește foarte tare atunci când vine vorba despre acordarea drepturilor. Vorbim, desigur, despre bursele de merit pe care elevii Sectorului 1 ar fi trebuit să le primească, deja, de ceva vreme, lucru care nu s-a întâmplat nici până acum. Iar din câte putem bănui, nu există șanse a se rezolva până la sfârșitul anului, întrucât primarul Armand nu oferă vreo explicație concretă, atunci când este întrebată despre subiect. Astfel, în momentul de față nu numai că nu se știe cât vor primi elevii, însă nu se știe nici dacă aceștia au vreo șansă de a se bucura de banii de bursă măcar acum, înainte de Crăciun.

Dan Tudorache, despre situația actuală a Sectorului 1: „Gunoi da, burse nu!”

„Despre bursele copiilor din Sectorul 1, primarul validat evită să spună ceva concret. Cert este că școala a început, iar în lipsa unei hotărâri de consiliu, e puțin probabil ca până la sfârșitul anului să se dea vreo bursă. În ceea ce privește cuantumul lor, primarul validat spune doar că le va micșora. Până la ce nivel, nu precizează. E bine totuși să știți de unde se pleacă, așa că vă prezint bursele pe care le preconizam pentru acest an:

de performanță (600 lei) – 460 de bursieri

de merit, competiții/olimpiade (300 lei) – 181 de bursieri

de merit, medie (8.50-9.49) – 300 lei – 7.353 de bursieri

de merit, medie mare (9.50-10) – 400 lei – 7.052 de bursieri

de studiu (300 lei) – 375 de bursieri

de ajutor social (300 lei) – 4.290 de bursieri

de ajutor ocazional (300 lei) – 8 bursieri

Total bursieri – 19.719.”, declară Dan Tudorache, pe contul acestuia de Facebook.

În cadrul aceluiași mesaj, Tudorache a mai menționat că, deși acum Clotilde Armand pare să o dea din colț în colț atunci când se vorbește despre bursele elevilor, actualul primar s-ar fi grăbit să încaseze suma de 1.500 lei, aferentă notei de 10 obținută de fiica acesteia la evaluarea națională. Astfel, potrivit fostului primar Tudorache, Armand s-ar comporta acum ca un Grinch care le fură copiilor Crăciunul.

„Precizez că bursele de ajutor social se acordă copiilor orfani sau bolnavi, elevilor din mediul rural care sunt școlarizați în altă localitate sau celor care provin din familiile care au un venit mai mic de 673 de lei pe fiecare membru. Deși, imediat după ce a fost validată ca primar, doamna Clotilde Armand a ridicat cei 1.500 de lei, pentru nota 10 la evaluarea națională obținută de fiica ei, acum, în prag de Crăciun, Grinch Armand fură copiilor bucuria sărbătorilor.

Ce spune Clotilde Armand despre subiect

Întrebată, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a declarat că anul acesta primăria Sectorului 1 nu mai beneficiază de un buget „cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost”, a declarat Clotilde Armand.

Motivația acesteia este că nu-și dorește să discrimineze celalalte sectoare unde bursele sunt mai mici decât în Sectorul 1. În plus, Clotilde Armand a adus în discuție așa-zisul efort al achiziționării de tablete pentru elevi, așadar, conform declarațiilor, nu există un răspuns clar atunci când vine vorba despre burse.

„Ieri, în discuţiile cu toţi primarii de sector şi Primăria Generală vorbeam de faptul că ar fi corect ca bursele să fie la aceeaşi sumă pentru toate sectoarele, să nu fie discriminare între doi copii pentru că unul locuieşte pe o stradă şi celălalt pe o alta. Am discutat despre faptul că cuantumul burselor a fost şi indicat de către Ministerul Educaţiei, pentru că este corect să nu fie o discriminare între copiii care sunt de la ţară sau dintr-o localitate care nu e Bucureşti şi copiii din Bucureşti, mai ales că nevoile ar putea fi mai mari în alte localităţi decât Bucureşti, aşa că e o dezbatere care se ţine la ora actuală. În ce priveşte anul acesta şi Sectorul 1, a fost un efort financiar deosebit pentru a asigura aceste tablete pentru fiecare elev (…) nu pot să spun la ora actuală de câţi bani vom dispune la sfâşitul anului”, a mai spus Clotilde Armand.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMoise Guran, dezvăluiri: „A fost o înțelegere pur și simplu penală între Ludovic Orban și Nicușor Dan”
Articolul următorRădulescu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu